De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Formitastisch optreden van God, Man & The Devil.

Formitastisch optreden van God, Man & The Devil.

zaterdag 25 september 2010 19:51
Spread the love

Formidabel en fantastisch.

Vrijdag 24 september organiseerde KunstKomité Het Looks haar eerste optreden en het was gewoon formidabel en fantastisch. God, Man & The Devil, een recent opgericht ensemble van eigen bodem hebben de honderd aanwezigen verwend met hun magistrale klezmermuziek. De vijfkoppige groep professionele en gepassioneerde muzikanten dompelden het publiek in bad Joodse volksmuziek. Het schitterende optreden stond bol van emoties en energie. Melancholische melodieën werden afgewisseld met opzwepende dansen, dromerig en intens en heel dikwijls met een lach en een traan. Een spetterende muzikale belevenis om U tegen te zeggen. Zowel de stille genieters als de uitbundige dansers kwamen aan hun trekken. En het publiek genoot met volle teugen van deze sterke formatie. De aanwezigen bedankten de groep dan ook met een heuse staande ovatie. Het optreden kwam helemaal tot zijn recht in de historische ‘L Avenirsite gelegen in de wijk Het Looks te Lier. Dit unieke stukje erfgoed is dan ook de ideale plaats voor een avondje kunst en cultuur.

KunstKomité Het Looks.

Een mooiere start kon het KunstKomité zich niet voorstellen. Het was dan ook een schot in de roos. Dit eerste meer dan geslaagde optreden smaakt naar nog en geeft de vrijwilligers organistoren dan ook alleen maar meer goesting om de ingeslagen weg verder te zetten. Een volgend project, mogelijk voor het voorjaar 2011, zit nu al in de geesten. Het KunstKomité, dat een clusterwerking is van de buurtwerking, wil in de toekomst nog meer culturele initiatieven van allerlei aard organiseren.

U hoort nog van ons!

God, Man en The Devil is te contacteren via Peter Geysels, geysels.peter@gmail.com, 0496/12.25.41.

KunstKomité Het Looks is te contacteren via Dominic Van Oosterwyck, dvanoosterwyck@gmail.com, 0477/34 99 32

Foto genomen door Sylvie Stuyck

take down
the paywall
steun ons nu!