De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een beklijvend moment

Een beklijvend moment

donderdag 28 maart 2013 23:26
Spread the love

Wat op elke normale sterveling indruk maakt zijn toch die protesten van mensen die met een foto van een verdwenen vader of broer in de hand om aandacht vragen. Daar word je stil van en je draagt dat de rest van de dag mee. Het verdriet en de woede in de ogen van die mensen is voelbaar als je daar dichtbij staat.

Nu sta ik daar vandaag in de marge van alle discussiefora op het WSF, stilletjes en nogal onder de indruk naar te kijken. Opeens stapt er een jong meisje uit de protesterende groep rechtop mij af. “Kun jij verstaan wat wij zeggen meneer? Zal ik je uitleggen waar het over gaat?” Vraagt ze in het Engels aan mij. “hier op die foto, dat is mijn broer. Hij is tijdens de revolutie vermoord door de politie. Wij weten wie het gedaan heeft maar de overheid doet niets”. En dan breekt ze… Haar stem hapert en ze begint te wenen. Snikkend neemt ze mij vast en legt haar hoofd tegen mij aan. “Wil je dit in jouw land verder vertellen” vraagt ze smekend.

Ik pink zelf een traan weg en geef haar een boodschap mee. “Het is goed dat je protesteert. Je moet dit blijven doen. Maar wees voorzichtig en pas goed op jezelf. Want Tunesië heeft mensen als jou nodig om aan de toekomst te bouwen.”

Ze knikt en kijkt mij nog even dankbaar aan en en vervoegt terug haar groep. Een tijdje later zie ik haar opnieuw bij iemand haar verhaal doen. Het laat mij niet los…

Carl De Clercq
Secretaris ACV-CSC METEA
 

take down
the paywall
steun ons nu!