De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Roos van Allendale

De Roos van Allendale

zondag 21 augustus 2011 16:13
Spread the love

De Schotense letterkundige Renée van Hekken, vorig jaar nog te gast op het woordenfestival ZuiderZinnen, brengt op donderdag 13 oktober in het literair café Den Hopsack in Antwerpen een avondvullend programma dat is gebaseerd op haar dichtbundel: De Roos van Allendale.

In twintig gedichten beschrijft ze de roos in iedere vrouw. Volgens de letterkundige schuilt in iedere vrouw immers een roos met haar specifieke eigenschappen en haar unieke karaktertrekken. Renée van Hekken baseert zich voor deze reeks op de oude Ierse legende: De Roos van Allendale uit de 19de eeuw. Het werk werd geschreven door de dichter Jefferson en speelt zich  af in Northumberland. Het is een zeer romantisch en mooi verhaal over de liefde tussen een jonge vrouw en haar zeeman die onderweg op de baren altijd weer terug denkt aan zijn geliefde. Ze brengt een tiental rozengedichten en laat ze zich voor deze avond begeleiden door muzikant Jan van Poyer die een mix zal brengen van authentieke Ierse ballades en mysterieuze Keltische muziek.

Praktisch:

De Zomer van Allendale – Elf rozengedichten van Renée van Hekken – Literair café Den Hopsack – Grote Pieterpotstraat 24 – 2000 Antwerpen – Donderdag 13 oktober 2011 om 20.00 uur – Gratis toegang.

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!