De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De melkboer kwam in elektrisch wagentje

De melkboer kwam in elektrisch wagentje

zaterdag 8 december 2018 09:04
Spread the loveTien jaar geleden overleed melkboer Raphaël Mattheeuws. De goede man tufte vier decennia lang in de stationswijk in een blauw elektrisch karretje op drie wielen. Op de flanken van dit karretje stond in grote witte letters: ‘Inex’.

Ooit was er de gewoonte bij de middenstanders om aan huis te leveren. Omdat de meesten geen auto hadden, waren de mensen beperkt in hun actieradius om inkopen te doen. Versgoed lang bewaren, konden ze ook niet, want er was geen frigo. Met deze situatie werden de meeste gezinnen geconfronteerd, tot ergens in de jaren ’60. Dat was in die tijd handig, zo’n melkboer. Maar ook in de huidige tijd zou het fijn zijn, mocht een melkboer in een milieuverantwoord wagentje je komen bevoorraden. Lees verder en bekijk video

 

 

En zeker als die melkboer ook bier bij heeft.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!