De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Corona – en dan nu de chaos

Corona – en dan nu de chaos

zondag 19 april 2020 13:24
Spread the love

Op de kop af een week geleden had ik al een overzichtje gegeven van de resem onzinverhaaltjes die er door de “kenners” in het rond werd gestrooid. Vandaag is het dan zover. Mark Van Ranst begon met te vertellen dat iemand die ziek geweest was, minder goed beschermd was tegen een tweede aanval omdat de antigenen die het lichaam zelf produceerde, niet van dezelfde kwaliteit (en dus  minder bescherming bieden) als de antigenen die uit een labo zouden komen. Wow, de ontkenning van het zonlicht.

Nu doet het WHO er nog een schepje bovenop : antigene bewijzen enkel dat je ziek geweest bent maar zijn geen bescherming tegen hervallen. Dat moet er iemand eens uitleggen, indien het kan uitgelegd worden uiteraard. Het immuunsysteem ontdekt een virus en trekt ten strijde. Het immuunsysteem vindt een oplossing en vernietigt het virus, de acties c.q methodes gaan in het archief “tegen de volgende keer”. Dat is de gangbare uitleg en omschrijving van uw eigen afweersysteem.  Dat zgz archief is niet eeuwigdurend, ook dat is bekend. Na verloop van tijd gaat die defensie in slaapmodus en bestaat het risico dat ge toch opnieuw ziek wordt. De WHO stelt nu zonder blozen, dat het afweersysteem onmiddelijk in slaap gaat en bij een volgende infectie niet wakker wordt. Dus ze ontkennen de werking van het afweersysteem an sich.

Nuance : Mark Van Ranst heeft blijkbaar door dat hij zich vorige keer een beetje vergalopeerd had. Nu beweert hij dat de bescherming slecht voor een bepaalde periode geldt, zo’n beetje als de jaarlijkse terugkeer van de griep. Als ge de griep in 2019 goed doorgekomen zijt, kunt ge de griep van 2020 wel krijgen en ziek worden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat “griep” heel snel muteert. Die van 2019 is niet dezelfde als die van 2020. Dat zou er ons dus te wachten staan : ieder jaar opnieuw een golf zieken door een nieuwe versie van Corona-achtigen. Dat klink niet zo dodelijk als hetgeen we de laatste maanden gezien hebben, maar het zou wel een aanzet moeten zijn voor de roverheid en hun “experten-teams” om de bevolking beter op te voeden. Een heel programma dat de bevolking diets maakt hoe ze zelf het eigen afweersysteem kunnen versterken. Corona is er en blijft er, voor sommigen zal het erop neer komen dat ze naast de jaarlijkse griep-spuit, ook een jaarlijkse Corona-spuit moeten gaan halen. Vraag blijft dan : beschermt die spuit ook tegen Corona-varianten die nog niet overgesprongen zijn van fauna-dier op mens-dier, of die in een drager-mens zichzelf heruitvinden en muteren ?

Politici zijn van huis uit chaoten, en willen ze dat keer op keer weer bewijzen. Om de economie niet helemaal dood te nijpen hebben ze de lock-down een millimeterke of 2-3 teruggeschroefd. Tuincentra en DHZ-zaken mochten dit weekend weer open. Om in uw kot te blijven , moogt ge nu buiten, LOL. Tot groot jolijt van heel wat klussers die al weken zonder materiaal en toebehoren zaten. Ook de tuiniers zouden weer aan hun verdroogde blommen en planten kunnen sleutelen. Er is in mijn dorp geen tuincentrum, maar de rijen aan de lokale DHZ waren hilarisch. Net zoals de rijen aan de supermarkten. Blijkbaar is het grootste gedeelte van de bevolking aan het werk, en heeft alleen maar zaterdagochtend tijd om boodschappen te doen.

Politici zouden geen politici zijn, moesten ze alles volgens de geldende standaarden doen. Ter elfder ure komen ze nog met een lijstje van omschrijvingen om het kaf van het koren te scheiden. Een DHZ-zaak zou geen DHZ-zaak meer zijn indien er zaken verkocht worden die geen werkuren vragen. Bijvoorbeeld : een DHZ-zaak die keukengerei aanbied, zoals de meesten trouwens, mag dan niet openen. Vanwege non-DHZ-voorwerpen in de aanbieding. Absurdistan ten voeten uit. Uiteraard gaat het er enkel om om kleine zelfstandigen te kunnen discrimineren, de grote ketens worden ontzien.  Of een plantje dat uit de bloemenwinkel komt, is niet hetzelfde als een plantje dat uit een tuincentrum komt. Zelfs een botanicus kan dat niet uitleggen, een politieker c.q de ondersteunende ambtenarij, vindt dat allemaal heel normaal.

De kust-variant van de politici laten zich ook weer van hun beste kant zien. Een paar weken geleden werden alle legale en illegale methodes uit de kast gehaald om de vreedzame burger te doen beseffen dat “ZIJ” de enigen zijn de wijsheid in pacht hebben, en dat dus die burger wederrechtelijk van zijn rechten en vrijheden mocht beroofd worden. Nu dat de situatie stilaan verbetert, gaan ze diezelfde vermaledijde burger, met alle mogelijke slijmerige taalkronkelingen, paaien om alsnog tot bij hen te komen en aldaar zijn geld uit te geven.  Moeders slimste in Oostende wil zelfs niet zonder slag of stoot zijn verworven macht (?) afgeven. Hij wil een systeem van dagpassen en toegangsregels uitwerken. Zelfs de frigobox-toerist, die zijn eigen victualiën meesleept, zal tot betalen gedwongen worden. Of hoe ge uw eigen laat kennen, eerst de burger gijzelen en hem dan loslaten mits betalen. De Belgitude zoals ze is : uw rechten zijn koopwaar, degene die geld heeft, heeft rechten. Degene die niet kan/wil betalen heeft zgz geen rechten. Het zoveelste bewijs dat de Grondwet voor de politici maar een vodje papier is. Iets waar ze de laatste weken/maanden zich ten volle voor gesmeten hebben.

Tenslotte : de domme massa. Degene die heel dit probleem veroorzaakt en geïmporteerd hebben, de wintersporters, gaan nu hun vakantieverblijf voor de rechter dagen. In navolging van de schaamteloosheid van de gevestigde politieke clowns, gaan ze nu dus zichzelf schoonpraten en de schuld doorschuiven naar een ander. Schone zaak, indien de lijst van klagers openbaar wordt gemaakt, tenminste. Dan kunnen de 11 miljoen slachtoffers van dit circus, de schade verhalen op de aanstokers en ook op de experts die het niet nodig vonden om de teruggekeerde ziekteverspreiders in quarantaine te zetten. Heerlijke tijden, niwaar ? En dan moet de zomer nog komen…

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!