De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Communiceren met de Gentse burger blijft moeilijk

donderdag 24 oktober 2019 04:21
Spread the love

Gentse politiek heeft moeite om correct te communiceren met de burger. Zowel in het dossier van de herbestemming van de Sint-Annakerk – in welke burgerinspraak opzij wordt geschoven – als in het dossier van het Duivelsteen – in welke men niet slaagt aan de burger te vertellen waarom het monument niet werd gekocht van FOD Financiën.
Recent komt daar nu bij: het dossier van de herbestemming van het Wintercircus, in welke een loopje wordt genomen met de communicatie over de werkplanning.

De boodschap van de Botermarkt aan de burger/ pers in het dossier van het Wintercircus is kort samengevat: “hoera alles verloopt naar plan“, terwijl je als burger met de natte vinger kan voelen dat de werken slechts moeizaam vorderen.

Als je gelijk wilt krijgen over het feit dat je à jour bent met je werkplanning, dan pas je toch gewoon een truc toe: vervang een zin die al maanden op je website de planning toelicht, door een andere… Dit is wat sogent doet, naar aanleiding van een recente perscommunicatie.

sogent beheert een groot aantal percelen en gebouwen die een tweede leven krijgen

Die strooit zand in de ogen van de mainstream pers en de burger. Hoopt ze daarmee lastige vragen te vermijden over de voortgang van de werken, zodat kandidaat-investeerders – over welke we grote twijfel hebben of ze er zijn of zullen komen – niet nog meer worden afgeschrikt?

Pas je website aan…

sogent website: (tot voor kort)
“Op 6 juni 2017 startten de renovatiewerken. (…)”
“In een eerste fase wordt de basis gelegd voor een duurzaam en stevig bouwwerk (….). Het gaat om het grondverzet (…) en (…) de niveaus -2 en -1 onder de middenpiste. Deze eerste fase zal ongeveer een jaar in beslag nemen.”

sogent website: (nu)
“Op 6 juni 2017 startten de renovatiewerken. (…)”
“In een eerste fase werd de basis gelegd voor een duurzaam en stevig bouwwerk (…). Het gaat om het grondverzet (…) en (…) de niveaus -2 en -1 onder de middenpiste. Deze eerste fase is vlot en volgens de planning verlopen en werf afgesloten in april 2019.”

Van midden 2017 tot april 2019 is niet “ongeveer een jaar”, wel: ongeveer twee jaar. En dan zeggen dat de planning gerespecteerd wordt, is toch onzin. Maar zoals hierboven aangetoond: beter dan een moeilijke uitleg verschaffen, is dus: gewoon een zinnetje op je website vervangen. Overigens wordt de “succesvolle” afsluiting van de eerste fase in april, nu pas medegedeeld…

De foto liegt er anders niet om. Foto gemaakt op 17 oktober 2019 – Sint-Pietersnieuwstraat – Wintercircus

 

Dit artikel verscheen eerder in persblog.be – Verhalen uit en over Gent

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!