De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

China schrapt populair tv-programma ‘Idool’ vanwege ‘te westers’
Democratie, China, Super Girl, SARFT -

China schrapt populair tv-programma ‘Idool’ vanwege ‘te westers’

maandag 19 september 2011 11:01
Spread the love

De populaire tv-show Super Girl, de Chinese versie van ‘Pop Idool’, wordt geschrapt omdat het format -waarbij kijkers kunnen stemmen voor hun favoriete kandidaat- te dicht aanleunt bij ‘een westerse democratie’. Dat schrijft de China Daily. De show – die op topdagen 400 miljoen kijkers trok – wordt door de Chinese leiders als ‘subversief’ beschouwd en zal worden vervangen door programma’s over moraal, veiligheid en huiswerk.

Het is niet de eerste keer dat Super Girl in de problemen komt. Ook in 2005 werd de show al eens stilgelegd.  De Chinese overheid ergert zich niet enkel aan ‘het creëren van sterren via televoting’; ze zien de show ook als ‘onrespectvol’ en ‘ongezond’.

De Chinese televisiewaakhond SARFT (State Administration for Radio, Film and Television) vraagt tv-makers nu om voortaan programma’s uit te zenden dia gekenmerkt worden door ‘kwaliteit, verantwoordelijkheid en waarden’

http://www.chinadaily.com.cn/china/2011-09/19/content_13728830.htm

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!