De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Berenwerpen in Kontich-Kazerne

Berenwerpen in Kontich-Kazerne

dinsdag 9 augustus 2011 07:28
Spread the love

Dwergwerpen is al vele decennia niet politiek correct meer, maar met knuffels mag je nog naar hartenlust smijten zoveel je wilt. In Kontich-Kazerne doen ze dat het liefst met knuffelberen.

De Berenworp is dan ook meteen het hoogtepunt van de 14de editie van de Berenfeesten tijdens Kontich-Kazerne Kermis. De feesten zelf starten op vrijdag 19 augustus met een Back in Time Party die wordt georkestreerd door DJ Dave Swiggers. Op zaterdag 20 augustus maakt charmezanger Gunther Neefs zijn opwachting, voorafgegaan door Frank Galan en Steve Tielens. De presentatie is in handen van zanger en entertainer Johan Van Mechelen.

Berenspringkasteel

In de Kapelstraat loopt het hele weekend een braderij en een rommelmarkt en zijn er doorlopend optredens in het Conkazcafé. Elders wordt een freepodium opgebouwd waarop de leden van de jeugdbewegingen hun beste talenten naar voor kunnen schuiven. Voor de kleintjes is plezier verzekerd met het Berenspringkasteel en in de feesttent lopen continu initiaties en dansoptredens van de dansgroep Salsa De L’ Amstad.

Berenworp

De Berenfeesten worden op zondagnamiddag afgesloten met de traditionele Berenworp. Daarbij worden vanop de ladderwagen van de brandweer berenknuffels van alle soorten en maten over het publiek uitgegooid. Dit volksvermaak lokt jaarlijks een paar duizend deelnemers naar Kontich-Kazerne, maar blijft omwille van de bescheidenheid toch in de eerste plaats een warm feest voor de bewoners van Kontich-Kazerne, waarbij het familiale aspect centraal staat en bescheidenheid siert.

 

take down
the paywall
steun ons nu!