De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Behind the wall, een unieke lezingenreeks

Behind the wall, een unieke lezingenreeks

maandag 25 oktober 2010 10:10
Spread the love

Van 21 tot 26 november komt Rich Wiles, een Britse fotograaf, op uitnodiging van Oxfam naar België voor een reeks lezingen. Deze handelen over de situatie in de Palestijnse vluchtelingenkampen en over Wiles’ recente boek: Behind the wall: life, love and struggle in Palestine.

Rich Wiles° is een Britse fotograaf die al 6 jaar woont en werkt in het Lajee center (jeugdcentrum) van het Aïda vluchtelingenkamp in Bethlehem, bezet Palestijns gebied. Recent realiseerde hij het boek ‘Behind the wall’. Daarin getuigen verschillende generaties Palestijnse vluchtelingen over hun leven in het kamp, hun herinneringen en dromen. ‘Behind the wall’ bevat geen gewichtige politieke analyses, maar verhalen over het dagelijkse leven in de vluchtelingenkampen, waarin mensen centraal staan. Het boek kreeg lovende recensies van belangrijke historici en journalisten zoals o.a. Jonathan Cook en Ilan Pappe.

Als uitstekende fotograaf en bevoorrechte getuige van het leven in die vluchtelingenkampen, is Rich Wiles een geschikte woordvoerder om het Belgische publiek te informeren over het lot van de Palestijnse vluchtelingen. Dit is geen overbodige luxe, gezien het vluchtelingenvraagstuk één van de belangrijkste sleutels is voor een duurzame oplossing van het conflict tussen Israël en de Palestijnen, dat het Midden-Oosten nu reeds meer dan 60 jaar in zijn greep houdt. Dat Rich zijn verhalen kan illustreren met eigen foto’s en met passages uit zijn boek, maakt zijn lezingen tegelijk zeer persoonlijk en boeiend.

De lezingen van Rich Wiles zullen doorgaan op volgende data en locaties:
- Maandag 22 november – 20h in DE GROENE WATERMAN, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

- Dinsdag 23 november – 20h in de OXFAM-SOLIDARITEIT BOOKSHOP, Elsensesteenweg 254, 1050 Elsene, Brussel (GEANNULEERD!)

- Woensdag 24 november – 20h in HET GEUZENHUIS, Kantienberg 9, 9000 Gent

- Donderdag 25 november – 20h in DE PIANOFABRIEK, Fortstraat 35, 1060 Sint Gillis, Brussel

Meer weten:
Meer info over de foto’s, boeken en projecten van Rich Wiles vindt u op http://www.richwiles.com/


° Rich Wiles is verantwoordelijk voor de PR van het Lajee center en geeft er sinds enkele jaren workshops fotografie en film aan vluchtelingenjongeren. Dit resulteerde in een aantal opmerkelijke fotoboeken, met foto’s en tekst van de jongeren zelf.  Foto’s van Rich Wiles en van jongeren uit het kamp zijn van 18 november tot 12 december te zien in de tentoonstelling « Our dreams & nightmares » in het Fotografiemuseum van Antwerpen.

take down
the paywall
steun ons nu!