De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Balthazar onderbreekt internationale tournee voor AB
Brussel, Stampmedia, Balthazar, AB -

Balthazar onderbreekt internationale tournee voor AB

woensdag 27 april 2011 05:33
Spread the love

Op 24 april opende de AB te Brussel zijn deuren voor Balthazar, een Gentse poprockband. De Gentse groep wist in de Grote Zaal de overvloed aan fans te imponeren met hun nieuwe album ‘Applause’. BEAT! BEAT! BEAT! mocht in het voorprogramma spelen.

In 2004 richtte Maarten Devoldere de groep Balthazar op. De groep bracht een kruising tussen pop, jazz, rock en folk. Een jaar later won de band de Kunstbende. Maar toen ze de publieksprijs van de Humo’s Rock Rally in 2006 binnenhaalden, braken ze pas definitief door. In 2007 brachten ze hun eerste single ‘This is a flirt’ uit. Datzelfde jaar speelden ze op het Dour Festival. Het daarop volgende jaar verscheen ‘Bathroom Lovers’ als tweede single. Met deze singles trokken ze naar Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland.

Applause

In de zomer van 2010 kwam Balthazar met het debuutalbum ‘Applause’ op de proppen. Op 7 januari 2010 werd dit harde werk beloond met een MIA (Music Industry Award) in de categorie album. In de zomer van 2010 speelde de groep op verschillende festivals, waaronder Pukkelpop, Rock Werchter, Dour, Lowlands en Cactusfestival.

Enthousiasme troef

Zanger en gitarist Jinte Deprez was laaiend enthousiast dat hij deze keer in de grote zaal van de AB mocht spelen. Vorig jaar stond de groep nog in de Club, de kleine zaal, voor hun cd-voorstelling. De band verzorgt sinds begin 2011 het voorprogramma van dEUS op hun internationale tournee. Speciaal voor dit concert hebben ze hun tournee onderbroken. De fans apprecieerden dit enorm en kwamen massaal opdagen. De sfeer kon niet meer stuk.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Jolijn Lamers en Pauline Poelmans, foto: Pauline Poelmans

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!