De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Als die van 11.11.11 mijn financieringsoplossing voor de hongersnood negeren, dan hopelijk Radio 1 niet.

Als die van 11.11.11 mijn financieringsoplossing voor de hongersnood negeren, dan hopelijk Radio 1 niet.

vrijdag 24 februari 2017 07:14
Spread the love

Ik verzond deze organisatie 2 FB-boodschappen; wel gelezen, geen antwoord. Hoe typisch …

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3079183/2017/02/13/Enorme-droogte-bedreigt-Hoorn-van-Afrika.dhtml

“Het Rode Kruis waarschuwt voor een hongersnood in de Hoorn van Afrika. Elf miljoen mensen lopen gevaar. “Er is nu een droogte bovenop een droogte”, zegt de Nederlandse hulpverleenster Marijke Twerda. “Zelfs de kamelen sterven nu.”

http://www.mo.be/nieuws/hongersnood-dreigt-voor-miljoenen-mensen-hoorn-van-afrika

“Door ernstige droogte dreigt opnieuw hongersnood voor miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) vreest een catastrofe.

Als er niet meteen voldoende hulp komt, dan zullen de gevolgen enorm zijn en de kosten hoog, waarschuwt de FAO. ‘We kunnen niet wachten tot er weer een ramp zoals de hongersnood van 2011 gebeurt’, zegt Maria Helena Semedo, vice-directeur-generaal van de FAO.”

“Voor het eind van volgende maand is er 4 miljard dollar nodig voor dreigende hongersnood in Nigeria, Somalië, Zuid-Sudan en Jemen. Dat heeft de secretaris-generaal van Verenigde Naties, Antonio Guterres, gezegd. Er is nu nog maar 90 miljoen dollar gedoneerd. 

Er is dit jaar in totaal 5,6 miljard dollar nodig, 4,4 miljard daarvan moet eind maart beschikbaar zijn om een grote ramp te voorkomen. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een half jaar hongersnood als er niks gebeurt. Vooral vrouwen en kinderen worden getroffen door de ramp. Een half miljoen kinderen is al ondervoed.”

http://nos.nl/artikel/2159567-vn-miljarden-nodig-tegen-hongersnood-afrika.html

Gaat België geld geven? Het zal weer “veel” zijn.

http://www.gva.be/cnt/aid1073806/bono-u2-belgie-doet-te-weinig-om-hongersnood-in-afrika-te-bestrijden

“Bono van U2 is niet te spreken over de hulp die België biedt aan Afrika. We schenken amper de helft van wat we verwacht werden te zullen doen. Alles bijeen komt onze bijdrage op zo’n 9,05 miljoen euro. Vergeleken met de 43 miljoen euro die Ikea overmaakte, is onze bijdrage tot nu toe verwaarloosbaar.

One, de organisatie van Bono die ontwikkelingshulp ondersteunt, maakte een lijst bekend met de inzet van 23 Westerse landen. Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië en Noorwegen krijgen daarbij een pluim, omdat ze ruimschoots het dubbel doen wat van hen verwacht wordt. Maar landen als Italië, Griekenland, Portugal en dus ook België blijven achterwegen met hun hulp voor Oost-Afrika.”

Ik pleit voor minstens 50 miljoen, en alle EU-landen 1,35 miljard. We hebben dat geld al en nog steeds in een mooi spaarpotje, neem ik aan.

http://community.dewereldmorgen.be/blog/dirkvanlanden/2017/01/30/de-acute-hongersnood-in-afrika-bestrijden-met-dubbele-recyclagebijdrages-yes-we-should

———————————–

Beste “Radiotoren” (Verwant aan communicator, presentator, …; heb ik net verzonnen)

Er staan weer eens levens op het spel, en heel veel. Jullie kunnen de politici aanmanen tot snelle actie. En ze mogen voor een keer eens wat guller zijn.

Laat me alsjeblieft weten of jullie mijn oplossing zien zitten en of jullie minstens één van hen gaan contacteren en zo ja, in welk programma.

Vriendelijke groeten

Dirk

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!