De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afrika, oplossing voor de wereld

Afrika, oplossing voor de wereld

zondag 30 oktober 2016 17:47
Spread the love

Ik heb samen geleefd met mensen m/v uit Diep Afrika sinds mijn elfde. En ik ken Vlaanderen ook. Ik moet zeggen, Vlaanderen is nogal OK. Ik ben altijd in Leuven blijven wonen, het is doenbaar. Maar over de Afrikanen, daar ben ik diep onder de indruk van. Dat zjjn wonder mensen. Ondanks en dankzij het feit dat zij gemarteld zijn, tot slaven gekneed door boze geesten met blanke of moorse huid.

A propos, kan er iemand mij zeggen of er ook al autisme is gesignaleerd. Mijn intuïtie zegt me dat dit een ziekte is die het bijzondere sociale & familiale klimaat in en bezuiden de Sahara belet de kop op te steken. Een duivels geschenk van het leven aan een “efficiënte” beschaving waar sommige volwassenen zonder het te weten met kinderen omgaan alsof zij een gat hebben in hun borst en geen hart.

Luister eens naar de manier waarop een stem uit die ongelofelijke contreien het zelf zegt.

 

“Hier en daar hoor je spreken van arm Afrika, raadselachtig Afrika, Afrika blok aan het been van de mensheid.

Zulke kreten, die het voor het zeggen hebben als men het heeft over onze integratie in de wereld, roep ik als antwoord toe:

gul Afrika, gemarteld Afrika – – – en desondanks:

Afrika oplossing voor de mensheid”

                         Aminata Traoré

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!