De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afgevaardigden Liberale Vakbond stemmen tegen IPA
ACLVB, Interprofessioneel akkoord, IPA 2011-2012 -

Afgevaardigden Liberale Vakbond stemmen tegen IPA

vrijdag 4 februari 2011 15:46
Spread the love

Vandaag was het de beurt aan de Liberale Vakbond om zich uit te spreken over het Interprofessioneel Akkoord. Door de unieke eenheidsstructuur gebeurt dit bij de Liberale Vakbond in één nationaal comité. De afgevaardigden wikten en wogen het voorontwerp tijdens de presentatie en de kritische vragenronde nadien. Met 54,96 % van de stemmen, hebben nu de afgevaardigden het interprofessioneel akkoord verworpen.

Voorzitter Jan Vercamst had tijdens zijn speech nog een lans gebroken voor de goedkeuring van het akkoord. Hij belichtte de positieve punten en gaf ook mee wat de gevolgen zijn als er geen Interprofessioneel Akkoord zou komen.

Jan Vercamst:”Ik wist dat het een dubbeltje op zijn kant was. Tijdens de lokale informatierondes waren er enkele belangrijke groepen die zich echt niet konden vinden in het voorontwerp. Binnen de Liberale Vakbond is het nationaal comité de enige plaats en tijd waarop geldig kan gestemd worden.Het was dus ook voor mij wachten op de beslissing van onze afgevaardigden.”

Jan Vercamst gaat verder: “Onze vakbond heeft als motto: vrije visie, eigen stem. Ik respecteer de stem van onze afgevaardigden.” 

take down
the paywall
steun ons nu!