De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

 Acties “Free Assange”

 Acties “Free Assange”

zondag 17 april 2022 15:32
Spread the love

Acties “Free Assange”

 

Op maandag 11 april j.l. werd in Brussel voor de 158ste keer actie gevoerd om de vrijlating te eisen van de journalist en klokkenluider Julien Assange, die door het VK en de VS vervolgd wordt vanwege het openbaar maken van informatie over oorlogsmisdaden. LEF was erbij om onze solidariteit te betuigen. Monique Dits bezorgde ons een uitgebreid fotoalbum. Naast deze wekelijkse acties staan er deze maand nog enkele grootschaligere evenementen op de agenda.

Wekelijkse acties

Dankzij de volharding van Marie France Deprez, worden  deze acties iedere maandag in Brussel van 17 tot 19 uur gevoerd. De eerste maandag van de maand gebeurt dit aan de Britse ambassade, dicht bij  het Schumanplein, de andere maandagen op het  Muntplein. Op het Muntplein wordt aan voorbijgangers gevraagd om een petitie te tekenen om de vrijlating van deze heldhaftige journalist te vragen.

Op 11 april was Lode Van Oost, journalist bij De Wereld Morgen gastspreker. Hij bracht een samenvatting van zijn artikel , een recensie van het boek van Nils Melzer (https://www.lef-online.be/index.php/artikels/26251-vn-expert-schrijft-volledig-dossier-over-julian-assange-journalisten-dit-gaat-over-u ) waarin de auteur zijn aanvankelijke reserves over Assange, na grondige juridische studie van het dossier volledig moest herzien.

Bijkomende acties in de komende weken

Foto’s Monique Dits van de actie op 11 april

https://photos.app.goo.gl/RDkJJehJkoFuFGRs9

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!