De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Unspoken.sssht
Unspoken.sssht

6 studentes bespreken vrouwelijke taboes aan hand van kunstwandeling in hartje van Antwerpen

Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je van 08/03/2021-03/04/2021 kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes. Het is voor iedereen toegankelijk. Je kan er meer te weten komen over verschillende taboes, genieten van kunstwerken en een mooie wandeling maken door ons geliefde stad Antwerpen.

vrijdag 12 maart 2021 23:10
Spread the love

 

Vanaf 8 maart organiseren 6 vrouwelijke studenten Unspoken.sssht in Antwerpen over vrouwentaboes. Dit zal gebeuren door een combinatie van kunst, bekentenissen en gesprekken met experten. Met doel om het bewustzijn over deze taboes te verhogen en vrouwen zich comfortabel te laten voelen zodat ze er zonder schaamte over kunnen praten.

Door samen te werken met winkels, cafés, restaurants en door gebruik te maken van hun etalageruimte zullen zij kunstwerken van jonge artiesten tentoonstellen waarin zij de kunst van het vrouw zijn laten zien. Op deze manier creëren ze een leuke wandeling door stad Antwerpen en kan iedereen iets over de genoemde thema’s bijleren op een creatieve en ontspannende manier.

Het is iets heel apart wat je niet vaak ziet en deze studentes krijgen zeker veel steun van veel jongvolwassenen waaronder ook een BV, Jitske Van de Veire. Zij geeft haar mening:

“Ik begin met een vraag die ik al lang stel: wanneer beginnen we met het representeren van àlle vrouwen? Niet enkel de vrouwen die voldoen aan een ideaalbeeld opgetrokken door de maatschappij?”

Naast de stadswandeling organiseren de studenten vier live uitzendingen. Elke week een ander thema met een andere expert. De experten hier zijn Gunilla de Graef (diversiteit), Manuela Heymans (Seksualiteit), Karolien Demot (zelfliefde) en Elien Tubbax (Mental health) en ze gaan hun expertise gebruiken om deze thema ́s bespreekbaar te maken. Ze bieden advies en steun aan de doelgroep. In het kader van “Let’s talk about it!” kunnen bezoekers hun eigen ervaringen delen. Tijdens de live uitzendingen worden talrijke tips en voorbeelden gegeven. Om taboes bespreekbaar te maken, moeten de thema’s eerst onder de loep worden genomen. Een groot deel van het evenement zal plaatsvinden op sociale media en de website van Unspoken.sssht.

Hierbij willen de studenten iets delen. Ze zeggen het volgende:

“Als er een meerderheid is van 51% vrouwen in België, zou je denken dat we openlijk moeten kunnen spreken over ons lichaam, mentale gezondheid en andere thema’s…? Met dit evenement hebben we een missie; meer bewustzijn creëren over de taboes, en jij kan helpen door gewoon deel te nemen aan ons evenement.”

Wil je meedoen? Heb je vragen, of wil je zelf iets delen? Volg Unspoken.sssht op sociale media, wandel mee en geniet van frisse lucht met geweldige kunstwerken van jonge kunstenaars. Kijk mee naar de live uitzending met verschillende experten en stel vragen! Verspreid samen met deze dames bewustheid rond deze thema’s.

 

Meer info: https://unspokensssht.wixsite.com/website

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!