De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

1 mei place Saint-Paul Luik, een fotoverslag

1 mei place Saint-Paul Luik, een fotoverslag

dinsdag 2 mei 2017 10:55
Spread the love

Na het stopzetten van de 1 mei-feesten van Amada/PVDA, na het opdrogen van de ‘linkse’ betoging van het van Meenselplein in Sint-Gillis naar de Place Rouppe, na het afgelasten van het 1 mei-feest op het Rouppeplein vorig jaar was de deelname aan de 1 mei-meeting van de PCB-Wallonie-Bruxelles en de PTB-Luik een ware verademing. Van de aanval op Raoul Hedebouw heeft bijna niemand op het plein wat gemerkt en de cool van Raoul zorgde ervoor dat het 1 mei feest in alle rust en sereniteit verder kon gevierd.

Voor het eerst ook een speech van Raoul Hedebouw gehoord, en het mag gezegd, inhoudelijk zeer concreet, ter zake en perspectiefvol. Van iemand die onder druk nog zulk een boodschap kan overbrengen mag nog veel verwacht worden.

Wat recht naar m’n hart en hersens ging was z’n uitspraak over De Block. Voor haar was het makkelijk kloppen op de migranten en zo eerst in de populariteit te komen, maar bij de arbeiders pakt dat niet en is ze van haar toren gevallen. De betoging van de 250 wetenschappers in Brussel, als deel van de ‘wereldmobilisatie’ van de wetenschap tegen de beperking van het vrij onderzoek werd door Raoul sterk in de verf gezet.  Klik hier voor de volledige speech van Raoul Hedebouw: https://www.facebook.com/PTB.Liege/videos/1156146877848309/

Dat het een gezamenlijk initiatief betrof van ondermeer de PC-WB-Luik met Marcel Bergen alom aanwezig had voor ons een bijzondere betekenis. Langs de PC-WB als effectief lid van de Partij van Europees Links is er een partij aanwezig als medeorganisator waar ook Mélenchon lid van is, en waar ik ook individueel lid van ben. En de standjes en eetkraampjes in Luik moesten niet onderdoen voor die op het Rouppeplein in Brussel. De betoging was kort, fel en geanimeerd. En de muziekgroep die gedurende lange tijd voor het podium een intieme ambiance met kwaliteitsvolle muziek neerzetten (ken de naam niet), het betrof volgens omstaanders een Italiaanse groep, was voor ons de kers op de taart van een prachtige 1 mei. Alleen spijtig voor Raoul en het publiek dat hij niet meer aanwezig kon zijn. Maar die gelegenheden komen zeker nog.

Een verslag met 93 snapshots over de meeting, de betoging en het feest van FGTB waarop PC-WB, PTB en PS broederlijk met elkaar 1 mei beleefden.

In dit bericht worden 25 foto’s van de meeting gepubliceerd. Volgt nog een bericht met de fotos over de betoging en van het Feest op de place Saint-Paul.

take down
the paywall
steun ons nu!