screenshot Montreal

11 november: Miljoenen mensen over heel de wereld op straat voor Palestina

Terwijl de mainstream media excelleren in het systematisch lager inschatten (of negeren) van de aantallen deelnemers aan de manifestaties en acties voor Palestina, hebben het voorbije weekend miljoenen over heel de wereld een waardige invulling gegeven aan 11 november, de dag van de Wapenstilstand. Een overzicht van de opkomst in verschillende steden in de wereld.

dinsdag 14 november 2023 16:22
Spread the love

 

Als ze al vermeld werden, kwamen acties voor Palestina op onze schermen in korte fragmenten met als commentaar ‘meerdere duizenden’, ‘talrijk’, ‘enkele tienduizenden’. De vredesbetoging in Brussel bracht meer dan 45.000 mensen samen voor een Palestina op een druilerige zondag in november.

De wereldwijde steun voor een  staakt-het-vuren in Palestina staat in schril contrast – er mag stilaan van een diepe kloof worden gesproken – met de onderkoelde, eenzijdige manier waarop over deze solidariteitsbetogingen wordt bericht in de mainstream media.

In De Afspraak kon een professor Joodse Studies zonder enig tegenwerk of kritische vraag dit verkondigen: “Er zijn pro-Palestijnse betogingen waarbij mensen in het Arabisch zeer enge dingen roepen. In geen enkele andere vorm van racisme zeggen weldenkende mensen: ‘Dat kijken we door de vingers. Er zijn daar beelden van…” (beelden die we dan niet te zien kregen).

Vragen als “Hoe verklaart u dan de talrijke aanwezigheid van Joden en Joodse organisaties op al deze betogingen’ ? Of  ‘er zijn anderzijds wel beelden uit Israël waar betogers én politieke leiders zeer enge dingen zeggen over de Palestijnen, ziet u dat door de vingers?”, werd deze persoon bespaard.

Hierbij een staalkaart van beelden over heel de wereld buiten de bubbel van de grote media. Wat daarbij opvalt is niet alleen dat talrijke Joden die er aan deelnemen, maar ook dat die zich daar helemaal niet ongemakkelijk of onveilig voelen…

Austin, Texas:

Toronto, Canada:

Inheemse volkeren van Canada weten wat genocide, apartheid en kolonisatie is (Toronto):

Montréal, Canada:

Na verwoede pogingen van de Franse regering om het te verbieden, dit in Parijs:

Lille, Frankrijk:

Londen: reclamewagens met visuele boodschap over Gaza:

Londen, de grootste vredesbetoging sinds 1983:

Cardiff, England:

Chicago, Illinois:

Jakarta, Indonesië:

Pakistan:

Sanaa, Jemen:

Kaapstad, Zuid-Afrika, waar ze apartheid herkennen voor wat het is:

Concert van de groep Ska-P in Chili:

Rabbis for Ceasefire in Washington DC:

Chairman of the Jewish Network for Palestine in Washington DC:

Antizionistische Joden in Chicago:

Jews for Ceasefire bezetten het consulaat van Israël in Chicago:

Bezetting Grand Central Station, New York City (volgens de zionistische lobby in de VS één van de voorbeelden van toenemend antisemitisme in de VS):

Vlammende toespraak van Cornel West:

Cornel West in Washington DC:

Susan Sarandon, New York:

Enkele honderden Joodse en Palestijnse Israeli’s durven de repressie trotseren om een onderhandelde oplossing te bepleiten:

Australisch parlement, Canberra:

Blokkade van een vrachtschip met militaire lading voor Israël in Australië:

Barcelona, Spanje:

Graffiti in Leeds, Engeland:

Protest in Kreta:

Besançon, Frankrijk:

Marseille, Frankrijk:

Voetbalfans pro-Palestina tijdens de match Lecce-Milaan:

Een Joodse Stem op de betoging in Brussel, niet in De Afspraak. Wij staan niet ondanks dat we Jood zijn, maar omdat we Jood zijn!”

Nog meer Joodse stemmen tijdens de betoging in Londen:

Schotland:

Grieks marathonkampioene Vasiliki Konstantinopoulou tijdens de Marathin van Athene:

Hier kijken onze grote media dus naar op, naar de BBC, of hoe men er in slaagt evidente journalistieke vragen niet te stellen:

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!