Beeld: Koen Ooms
Video - Koen Ooms,

Stop de wet van Van Quickenborne: “Activisme, is not a crime”

Onder de slogan “Activisme is not a crime” verzamelden een 7.000-tal betogers in Brussel om te protesteren tegen het wetsontwerp Van Quickenborne dat binnenkort in het parlement moet gestemd worden. De wet wil het fundamenteel recht op actievoeren inperken. De achterban van de drie grote vakbonden, Liga voor de Mensenrechten, Amnesty International en Greenpeace namen deel aan de actie. De manifestanten trokken langs de hoofdkwartieren van Ecolo/Groen en de PS/Vooruit, de progressieve partijen in Vivaldi, om hen duidelijk te maken dat ze een grote fout maken ze deze vrijheidsbeperkende wet stemmen.

vrijdag 6 oktober 2023 13:09
Spread the love

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!