Dennis De Meyer tijdens een prikactie aan het kabinet van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van Hilde Crevits.
Fotoreportage -

Een boosterprik bij Crevits en Vandenbroucke voor de zorg

Een 200-tal vakbondsmilitanten uit de zorgsector kwam vandaag, 16 mei, samen voor de kabinetten van de ministers Crevits en Vandenbroucke voor een ludieke actie met als boodschap “een boosterprik voor de zorg”. De zorgsector trekt al lang aan de alarmbel voor meer middelen om de hoge werkdruk aan te kunnen. Symbolisch kregen de als minister verklede militanten een boosterprik. Als de werkdruk en de uitstroom niet wordt aangepakt, komt de kwaliteit van de zorg in het gedrang, klinkt het. De actie vandaag was alvast een opwarming voor grotere acties van de zorg op 22 mei en op 13 juni.  

dinsdag 16 mei 2023 16:37
Spread the love

 

De vakbonden vragen al langere tijd naar meer personeel om de snelle uitstroom in de zorg te stoppen, naar betere werkomstandigheden, en betere lonen en vergoedingen. Er moeten zowel maatregelen op korte termijn genomen worden als op lange termijn bij de onderhandelingen voor een nieuw sociaal akkoord. Tot nu toe bleven de ministers doof voor de alarmsignalen van de zorgsector.  

Tijdens de actie voor het kabinet van Crevits deze ochtend, dinsdag 16 mei, kwam minister Crevits aangelopen en kreeg ook gelijk een boosterprik. Zij beloofde om te luisten naar de sector en te kijken wat ze al kan doen binnen deze legislatuur en voor de toekomst. 

Foto: Keltoum Belorf

Foto: Keltoum Belorf

Foto: Keltoum Belorf

Foto: Keltoum Belorf

Foto: Keltoum Belorf

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!