Foto: Karina Brys
Fotoreportage - and

“Break up with Israel, show your love for Palestine”

In zes Belgische steden organiseerden studenten een protestactie onder de slogan "Break up with Israel, show your love for Palestine". De deelnemers vroegen dat hun instellingen voor hoger onderwijs de banden met Israëlische universiteiten zouden verbreken vanwege hun steun aan operaties in Gaza. Een fotoverslag uit Antwerpen.

donderdag 15 februari 2024 10:18
Spread the love

 

De acties werden gecoördineerd door een collectief van studenten, gesteund door lokale actiegroepen en studentenbewegingen. Sommige studenten voelen zich teleurgesteld dat universiteiten geen duidelijk standpunt innemen over het conflict.

Hoewel de Vlaamse universiteiten oproepen tot een staakt-het-vuren, zijn er nog steeds individuele initiatieven zoals het stopzetten van uitwisselingsprogramma’s met Israëlische instellingen. De organisatoren hopen dat de protesten zullen leiden tot een opschorting van alle samenwerkingen met Israëlische universiteiten

Twee weken geleden was er een oproep van verschillende academici om de samenwerkingen met Israël te verbreken.

 

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto’s: Karina Brys

 

 

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!