Paasonbijt in WZC Ter Sig. Foto: Siin Ledegen

Moslimgemeenschap Aalst biedt paasontbijt aan bewoners WZC Ter Sig

De moslimgemeenschap van Aalst en omgeving bezocht op 15 april het woonzorgcentrum Ter Sig in Wieze, deelgemeente van Lebbeke. “Liefde en zorg, barmhartigheid en verbinding voor en met de medemens van elke geloofsovertuiging is de essentie van de maand Ramadan”, die dit jaar samenvalt met het christelijke Paasfeest.

vrijdag 15 april 2022 17:47
Spread the love

 

Lekkere delicatessen voor de bewoners van WZC Ter Sig. Foto: Bilal Bruggen

“Tijdens de maand Ramadan schenken wij, moslims, extra aandacht aan onze medemens. Dit jaar is bovendien een bijzonder jaar want Pasen, en de gebeurtenissen daarrond, valt samen met onze gezegende maand Ramadan. We bieden daarom de bewoners van woonzorgcentrum Tersig een extra ontbijtje aan ter gelegenheid van Pasen aanstaande zondag”, aldus Stijn Ledegen, bestuurder en woordvoerder van de Moskee van Aalst.

Samen met Salihi Muharem, woordvoerder van de vzw Drita, stellen zij met koffiekoeken van enkele islamitische bakkerijen in Aalst en een leuke babbel zowel een goede als symbolische daad van verbinding met de bewoners en het personeel van het Woonzorgcentrum Ter Sig in Wieze.

“Dit is, naast vasten en bidden, waar de maand Ramadan voor staat : liefde en zorg, barmhartigheid en verbinding voor en met de medemens ongeacht geloofsovertuiging” aldus nog beide woordvoerders.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!