Bron: NewB
NewB

Coöperatieve bank NewB lanceert betaalkaart en start eerste campagne sinds verkrijgen banklicentie

De coöperatieve bank NewB lanceert een betaalkaart en voert voor het eerst campagne sinds ze een banklicentie verkreeg.

donderdag 23 september 2021 12:20
Spread the love

 

Publieke lancering van de NewB-betaalkaart

De NewB-betaalkaart is nu verkrijgbaar voor iedereen. Met de kaart vervolledigt de coöperatie haar producten- en dienstenaanbod dat al een zicht- en spaarrekening, groene leningen (consumentenkredieten) en verzekeringen telde.

In juli begon NewB haar bestaande bankklanten in opeenvolgende loten uit te nodigen om hun kaart te bestellen. Vandaag zijn er 3.500 NewB-betaalkaarten in omloop. Voortaan kan dus iedereen die een rekening opent ook meteen een kaart aanvragen.

Eigenschappen van de kaart

NewB heeft gekozen voor een betaalkaart in overeenstemming met de waarden van de bank:

  • de kaart combineert de diensten van Bancontact en Visa Debit zodat ze op zoveel mogelijk plaatsen wordt aanvaard
  • de kaart is gemaakt van 100% gerecycleerd pvc
  • een inkeping in een van de randen maakt de kaart gemakkelijk herkenbaar op de tast
  • net als voor de zichtrekening werkt NewB met een vrije bijdrage (de klant kiest zelf hoeveel zij of hij maandelijks betaalt voor de kaart)
  • contactloze betalingen mogelijk
  • online betalen kan in alle veiligheid met de kaart, via het 3D Secure-systeem

“De lancering van de betaalkaart betekent een grote stap vooruit voor NewB. Met de kaart beschikt onze ethische en duurzame bank nu over een volwaardig aanbod in lijn met de waarden van de coöperatie”, aldus Thierry Smets, CEO van NewB.

Campagne

NewB verkreeg een bankvergunning in januari 2020. Sindsdien lanceerde de bank al een reeks producten, maar dat bleef redelijk onder de radar. Zo openden de eerste coöperanten hun bankrekening in november 2020, in volle coronacrisis.

NewB verkreeg een bankvergunning in januari 2020. Sindsdien lanceerde de bank al een reeks producten, maar dat bleef redelijk onder de radar. Zo openden de eerste coöperanten hun bankrekening in november 2020, in volle coronacrisis.

“Met deze campagne willen we duidelijk maken dat NewB niet enkel een mooi project is, maar als bank bestaat en leeft. Om bankieren echt voorgoed te veranderen, is het van belang dat we meer mensen inspireren om de stap naar NewB te zetten, niet alleen als coöperant, maar ook als klant”, benadrukt Katrien Beuckelaers, CCO de NewB.

 

Over NewB

NewB is een ethische en duurzame Belgische coöperatieve bank. Onze missie: het geld op je bankrekening ten dienste stellen van een maatschappij die de planeet en de mensenrechten respecteert.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!