Assangedebat

Bekijk online debat met o.a. Roger Waters, Yanis Varoufakis en Ken Loach over rechtszaak tegen Assange

woensdag 6 januari 2021 18:20
Spread the love

Vandaag, woensdag 6 januari om 18:00 uur, heeft DeWereldMorgen.be de Facebook-livestream uitgezonden van moderator Frank Barat met muzikanten Roger Waters en Brian Eno, onderzoeksjournaliste Stefania Maurizi, filmmaker Ken Loach en econoom Yanis Varoufakis. Allen hebben zij de voorbije jaren Assange gesteund.

Zij bespreken samen het vonnis van de Britse rechtbank over het VS-uitleveringsverzoek van Julian Assange. Vreugde over de afwijzing van het verzoek wegens ‘gezondheidsredenen’ worden getemperd door de goedkeuring van de rechter van alle inhoudelijke argumenten van de VS.

Het gevaar voor de vrijheid van meningsuiting en de pers blijft onverminderd groot. Ook voor Assange is het risico op uitwijzing niet voorbij. Hij mag de gevangenis nog steeds niet verlaten. De strijd voor zijn vrijheid gaat onverminderd door.

Het hele debat is via de videolink hierboven terug te kijken.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!