Verslag, Nieuws, Milieu, Lokaal, Antwerpen - Greenpeace Antwerpen

Greenpeace Antwerpen verkoopt schone lucht aan Antwerpen-Centraal

Greenpeace Antwerpen voert vandaag op ludieke wijze actie aan Antwerpen-Centraal in het kader van de Europese Clean Air Now-campagne. Ze verkopen er bokaaltjes met ‘schone lucht’ uit bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen of de Noorse Fjorden om de aandacht te vestigen op de slechte luchtkwaliteit in Antwerpen.

vrijdag 25 mei 2018 17:20
Spread the love

“Er wordt al zo veel gebakken lucht verkocht; wij zouden liever schone lucht aangeboden krijgen”, zegt Luc Van den Dorpel van Greenpeace Antwerpen, “en dat is precies wat we vandaag voor een prijsje aan onze stadsgenoten verkopen. Limited edition, natuurlijk.”

Met de ludieke actie willen de actievoerders de aandacht vestigen op het probleem van luchtvervuiling in Antwerpen, onder andere veroorzaakt door vervuilend verkeer. Dat probleem werd al meermaals aangekaart, zowel door Greenpeace Antwerpen als door lokale burgerinitiatieven, maar krijgt weinig gehoor bij het Antwerps beleid. Deze actie en een petitie voor schone lucht (1) moeten daar verandering in brengen.

De actie kadert binnen de Europese ‘Clean Air Week of Action’ van Greenpeace. In steden over heel België en Europa wordt deze week aandacht gevraagd voor propere lucht en duurzaam vervoer (2). Zowel in Antwerpen als in andere Europese steden ligt de focus nog te veel op de auto. Onze lucht weer gezond maken door zo snel mogelijk afscheid te nemen van diesel- en benzinewagens zal ons tegelijk helpen de klimaatdoelstelling van Parijs te halen.

 

Notes:

  1. De petitie voor schone lucht in Antwerpen: https://www.11m.be/petitions/samen-voor-gezondere-lucht-in-antwerpen

  2. http://www.greenpeace.org/belgium/nl/nieuws/klimaat-energie/blog/europees-mobiliteitsonderzoek-brussel-bij-de-/blog/61524/

take down
the paywall
steun ons nu!