Dé ontmoeting !

Dé ontmoeting !

vrijdag 9 maart 2018 10:51
Spread the love

Enkele dagen geleden schreef ik op mijn FP pagina: “Ik sluit niet uit dat Trump of iemand uit zijn omgeving naar Pyongyang gaat om te discuteren. Trump toont zich – ondanks zijn straffe uitlatingen – een veel pragmatischer imperialist. Wat kan hij echt tegen Noord-Korea (China en Rusland) doen?”

En ziedaar HET is/zal gebeuren. Wie het “militaristische” Noord-Korea en de imperialistische “oorlogstoker” Trump een beetje kent kon dergelijke ontwikkeling wel voorspellen.

Natuurlijk zal deze “historische wending” worden voorgesteld als een “capitulatie” van Noord-Korea omwille van de internationale sancties (1) en de slimme politiek van het Zuiden (2). Vergeet het! Plots wordt ook al voorspeld dat Noord-Korea haar nucleair programma gaat opdoeken. Noord-Korea wil al sinds het einde van de Koreaanse oorlog (50-53) een vredesakkoord met de VS, de eenmaking en de vrede op het Koreaanse schiereiland. NK koos voor een nucleaire bewapening nadat ze vaststelden dat Irak (en later Libië) ontwapenden en daarom werden aangevallen en de klassieke wapens niet opgewassen waren tegen de imperialistische agressie.

 (1) Natuurlijk remmen de sancties de economische ontwikkeling van Noord-Korea maar dat is geen reden voor de Koreanen om te capituleren. Dat deden ze ook niet na de ineenstorting van de USSR en de levensbelangrijke handelsbetrekkingen (grondstoffen zoals olie in ruil voor Koreaanse afwerkte producten). De gevolgen waren catastrofaal. Een hongersnood maakte honderd duizenden slachtoffers. Noord-Korea capituleerde ook niet tijdens de Koreaanse oorlog toen honderd duizenden burgers werden vermoord of onder de bommen omkwamen.

(2) In 2000 was er reeds een grote toenadering tussen het Noorden en het Zuiden dankzij het initiatief van Kim-Jong-Il en zijn ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung . Deze laatste kreeg omwille van “zijn Sunshine politiek de Vredesprijs… Kim Jong Il natuurlijk niet.

Maar erger was dat de VS deze toenadering (zoals de vorige) heeft gesaboteerd!
Maar de geschiedenis kan je niet tegenhouden. De geschiedenis draait ten voordele van de volkeren van de wereld ! “Het imperialisme is een papieren tijger”!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!