Symbolische begrafenis democratie als actie tegen gevechtsvliegtuigen

Symbolische begrafenis democratie als actie tegen gevechtsvliegtuigen

Een dertigtal vredesactivisten van het platform ‘Geen Gevechtsvliegtuigen' vatten vrijdagochtend post aan de Wetstraat 16 om actie te voeren tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen die als vervanging moeten dienen voor de huidige F16’s. "Gevechtsvliegtuigen zijn te duur en draagt totaal niet bij aan vrede en stabiliteit', klinkt het.

vrijdag 10 maart 2017 14:02
Spread the love
De vredesactivisten van het platform ‘Geen Gevechtsvliegtuigen’ nodigden zichzelf uit bij premier Michel, nadat deze eerder een onderhoud weigerde. Ze stellen dat de weigering van premier Michel om het maatschappelijk debat aan te gaan niet enkel getuigd van arrogantie, maar ook een open en inclusief debat met het maatschappelijk middenveld in de weg staat terwijl de deuren voor lobbyisten van de wapenindustrie wel blijven openstaan.

 De actie aan de Wetstraat was dan ook een symbolische begrafenis van onze democratie en onze veiligheid. Een begrafenis die volgens de actievoerders in gang gezet werd door de regering.

Het platform ‘Geen gevechtsvliegtuigen, dat zo’n 130 organisaties uit het middenveld telt, heeft heel wat bezwaren geuit tegen deze megalomane aankoop in tijden waar de bevolking wordt gevraagd om besparingen in de sociale zekerheid te slikken.

Gevechtsvliegtuigen zijn bovendien de slechtst mogelijke investering als we echt een bijdrage willen leveren tot vrede en stabiliteit. Het kan ook niet zijn dat de regering de gevechtsvliegtuigen verder wil uitrusten voor de nucleaire taken in NAVO-verband.

Ondertussen kreeg dit platform de steun van 38 000 mensen via een petitie die inmiddels is overhandigd aan de voorzitter van het parlement. Het is nu aan de politieke wereld om te luisteren en deze bezwaren ernstig te nemen.

take down
the paywall
steun ons nu!