Klote liefdesverdriet

Klote liefdesverdriet

dinsdag 27 december 2016 14:07
Spread the love
Een periode vol romantiek en passie wordt bij veel mensen maar al te vaak gevolgd door een periode van enorm veel verdriet. Je hele wereld staat op instorten en je kan geen kant meer uit. Je weet met jezelf geen raad en je hebt nergens meer zin in. Het leven lijkt plots zo zinloos, gek, want voor je die persoon kende zat je nochtans goed in je vel en hield je van het leven. Je wou dat je die persoon nooit zo dicht had laten komen, had je het geweten…Je enige troost is dat je niet de enige bent die dit doormaakt.

Voordeel van de twijfel

Waarom doen mensen dit elkaar in godsnaam aan? Waarom zoeken we elkaar op en vertrouwen we erop dat de ander ons hart niet gaat breken? Ook al weet je diep vanbinnen dat er een kans bestaat dat de persoon die jou nu zo ontzettend bemint dit niet voor eeuwig gaat doen want voor jou was er ook iemand en daarvoor en daarvoor. En daar zaten ook vrouwen bij die hem gekwetst hebben waardoor hij nu misschien nog wel eens stilletjes wraak zou willen nemen op het vrouwelijk geslacht in het algemeen.  Maar je vertrouwt erop dat jij van pijn gespaard gaat blijven. Je staat er niet teveel bij stil dat het wel eens helemaal anders zou kunnen uitpakken en jij wel eens de vergissing van je leven zou kunnen maken. Je  geeft hem het voordeel van de twijfel.

Depressie

Neem een willekeurig iemand met een depressie, grote kans dat een gebroken hart aan de basis ligt. Dragen we als (ex-)lovers dan niet een enorme verantwoordelijkheid? Is deze wetenschap niet voldoende om elkaar met veel meer respect, begrip en waardigheid te behandelen dan nu zoveel het geval is? Overal rondom mij zie ik gebroken mensen. Mensen die zonder medicatie niet meer functioneren of aan drank en drugs verslaafd raken. Mensen die met zoveel opgekropte kwaadheid en verdriet in zich lopen en er met niemand over kunnen praten. Zonde is het.

Zelf heb ik al mijn ex-liefjes en aanbidders met zoveel mogelijk respect behandeld. Niet dat dat altijd even makkelijk was maar ik vind het verschrikkelijk om anderen pijn te doen. Mocht iedereen nu eens zo zijn…de wereld was een veel fijnere plek.

Positief bevooroordelen

Het geheim van een goede relatie is elkaar ten allen tijde positief bevooroordelen: ervan uitgaan dat je partner het goed met je voor heeft, je graag ziet. Want dat is ook zo, anders zou die persoon niet zo graag bij jou willen zijn. 

En als jij diegene bent die de relatie wilt beëindigen omdat de liefde niet meer wederzijds is dan kan dat toch evengoed op een begripvolle manier verlopen? Geef elkaar de nodige morele steun om er terug bovenop te komen. Waarom niet? Als je al die tijd met elkaar gekust, geknuffeld en gevreeën hebt dan kan die kleine moeite toch ook wel even?

Maar geluk maak je zelf, dat kan niemand voor jou doen. 

Een relatiebreuk tenslotte kan je veel doen bijleren over jezelf en over relaties. Gemiddeld duurt het drie maanden eer de wond geheeld is. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!