Gentse spaarder wegwijs gemaakt in bankenluwen

Gentse spaarder wegwijs gemaakt in bankenluwen

De Belg weet als geen ander wat sparen is. Maar kiest hij wel steeds een bank die bij hem past?

woensdag 26 oktober 2016 15:43
Spread the love
Afgelopen nacht brachten bezorgde burgers symbolen aan om de keuze voor de spaarder te vereenvoudigen. Zo kan wie zijn spaargeld liefst parkeert in de wapenindustrie terecht bij BNP Paribas, KBC, ING en Belfius. Wie graag meebetaalt aan de klimaatverandering wordt beter klant bij Deutsche Bank, tevens marktleider in mensenrechtenschendingen. 

De actie wil op die manier zowel de banken als hun klanten aan het denken zetten. Het investeringsbeleid is immers weinig transparant en speelt nauwelijks mee bij de keuze van spaarders. Nochtans hebben de miljardeninvesteringen van banken een zeer reële impact op onze samenleving. 

De actie is geïnspireerd door de wereldwijde divestmentbeweging, die ondertussen ook in België uit de startblokken geschoten is. Divestment focust op het belang van koolstofvrije investeringen door banken.
Wie alvast zijn eigen geld duurzaam wil investeren, kan in het kader van de Move Your Money-week klant worden bij de bank die écht bij hem past.
 

take down
the paywall
steun ons nu!