Thailand en China leggen samen spoorweg aan

Thailand en China gaan nauwer samenwerken. De aanleg van een spoorwegverbinding moet die samenwerking snel concreet maken. Dat zegden vertegenwoordigers van de twee landen naar aanleiding van de top van de Asia Cooperation Dialogue vandaag in Bangkok.

maandag 10 oktober 2016 15:38
Spread the love

De premier van Thailand, Prayuth Chan-ocha, en de Chinese vicepresident, Li Yuanchao, zaten gisteren al samen naar aanleiding van de top vandaag en bevestigden dat ze snel nauwer willen samenwerken rond de bouw van een spoorwegverbinding.

Die bouw past in ontwikkelingsplannen die beide landen nauwer op elkaar willen afstemmen.

Economische routes

Thailand en China willen uiteindelijk meer gaan samenwerken op het vlak van landbouw, cultuur en toerisme binnen het bredere Belt and Road Initiative, een ontwikkelingsstrategie die werd uitgewerkt door de Chinese overheid. Het plan omvat een nauwere economische samenwerking tussen de landen langs vijf routes die Azië, Europa en Afrika meer moeten verbinden.

China en Thailand willen hun economische ontwikkeling meer op elkaar afstemmen en het leven van de beide bevolkingsgroepen verbeteren. Daarvoor is samenwerking nodig, versterkt wederzijds politiek vertrouwen en vrede en welvaart voor de hele regio. Dat zei Li tijdens de vergadering met zijn Thaise collega gisteren.

Hij riep ook op tot meer bilaterale culturele uitwisselingen om de vriendschap te ondersteunen.

De bijeenkomst van de Asia Cooperation Dialogue (ACD) vindt vandaag plaats in Bangkok. Het orgaan, dat door sommige wordt gezien als een voorloper van een Aziatische Unie, telt 34 leden, waaronder ook Japan, Indonesië, Singapore, Vietnam en Zuid-Korea.

take down
the paywall
steun ons nu!