De parlementaire pensioenen

De parlementaire pensioenen

zaterdag 30 april 2016 19:45
Spread the love

De Kamer heeft het amendement weggestemd waarmee de SP.A de voorwaarden voor de pensioenleeftijd voor parlementairen gelijk wou trekken met de pensioenvoorwaarden voor alle werknemers. Het is daarmee nog maar eens bewezen dat de wolven elkaar niet opeten.

Terwijl wij gewone mensen steeds langer moeten ploeteren voor steeds minder pensioen mogen parlementairen die voor 2014 zetelden op 55 jaar met pensioen en ontvangen ze samen met een riante ontslagpremie nog eens meer dan € 5000/maand bij een volledige loopbaan. Een parlementair die 4 jaar in het pluche zit graait al € 1300 pensioen. Daar moet een gemiddelde bediende zijn hele leven voor werken!

Het stuit enorm tegen de borst dat dit profitariaat de ene na de andere maatregel neemt die Jan met de Pet miljarden kosten. Denk maar aan de loonstop, de indexsprong, de verdubbeling van de premie voor de zorgverzekering, hoger inschrijvingsgeld voor hogescholen, de Turteltax en tientallen andere maatregelen.

We hebben een zelfbedieningsregering waar de graaicultuur hoogtij viert. Alle fatsoensnormen wordt vrolijk aan de laars gelapt door dit wereldvreemde volkje. Er is éen constante in het regeringsbeleid: alle maatregelen komen ten goede aan de 1% rijksten waartoe ook de politici behoren en worden betaald door de andere 99%.

Het ene frauduleuze geldcircuit na het andere wordt bloot gelegd maar de criminele Belgische fraudeurs worden door deze regering nog altijd gepamperd.

Ik heb één boodschap voor alle parlementen die dit land arm is: stop eens met jullie zelf en de 1% rijksten te pamperen en regeer dit land voor de verandering eens in het algemeen belang. De bevolking zal jullie dankbaar zijn en jullie zullen terug in de spiegel kunnen kijken zonder misselijk te worden.

take down
the paywall
steun ons nu!