Grote Parade 2016 (foto Frederik Sadones)

Betogingen op 17 april en 24 april tegen terreur, haat en oorlog

Op 17 april zal in Brussel een mars gehouden worden tegen haat en terreur. De mars zal om 14u vertrekken vanaf het Noord Station. Het initiatief gaat uit van een brede coalitie van bewegingen uit de civil society. Ook de week erna, op 24 april, zal er betoogd worden tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen.

donderdag 7 april 2016 11:48
Spread the love

Voor 17 april mobiliseren onder meer Hart boven Hard, het Platform Molenbeek en de verschillende vakbonden voor de mars. De Brusselse taxichauffeurs zijn bereid een dienst aan te bieden die deelnemers van de Heizel naar het beginpunt van de mars brengt. Ook vertegenwoordigers van verschillende religieuze strekkingen worden benaderd om deel te nemen aan de mars.

“De Mars wil iedereen verbinden in een signaal van solidariteit met de slachtoffers en met de hulp- en dienstverleners. Zij krijgen een ereplaats, vooraan in de Mars. De Mars wordt ook een signaal van de gedeelde afkeer tegen de terreur. Veilig leven, wonen en werken is een recht. Lessen trekken uit wat er mis ging is nu aan de orde”, stellen de organisatoren.

Ook op 24 april zal er betoogd worden in Brussel. Het Platform Geen Gevechtsvliegtuigen roept op om dan op straat te komen tegen de geplande aankoop van gevechtsvliegtuigen. Deze betoging zal om 14u vertrekken aan het Centraal Station.

“Er is dringend nood aan een andere kijk op conflicthantering en vredeshandhaving, want de gekende militaire recepten werken niet. Gevechtsvliegtuigen zijn de slechtst mogelijke investering als we echt een bijdrage willen leveren tot vrede en stabiliteit.”, aldus het platform.

Afspraak op 17 en 24 april dus.

 

Meer info over de actie van 17 april en het Facebookevent.

Meer info over de actie van 24 april.

take down
the paywall
steun ons nu!