Gent: stille, maar emotionele wake voor slachtoffers aanslagen

In Gent kwamen vandaag meer dan 300 burgers samen aan het stadhuis om een wake te houden voor de slachtoffers van de recente aanslagen. De aanslagen in Parijs, maar ook de slachtoffers van andere aanslagen van IS, zoals die in Suruc, Ankara, Sharm-al-Sheik, Beiroet en Bagdad.

zondag 15 november 2015 16:08
Spread the love

Het initiatief ging uit van de burgerbeweging De Gentse Lente. Onder de aanwezigen waren enkele bekende Gentenaars zoals burgemeester Daniël Termont, bisschop Luc Van Looy, schepenen Elke Decruynaere, Tom Balthazar, Christophe Peeters, Annelies Storms en ook Jamila Channouf, een van de initiatiefnemers. Deze laatste sprak de aanwezigen toe, waarbij ze een pleidooi hield voor liefde en solidariteit als verzet tegen de angst en de terreur.

Hierna volgde nog een minuut stilte die afgesloten werd door een luid applaus en knuffels. Er werden bovendien bloemen gelegd aan de trappen van het stadhuis.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!