(foto IPS)
Nieuws, Wereld, Europa -

Opnieuw tientallen vluchtelingen gestorven op weg naar Europa

Tientallen vluchtelingen zijn eerder deze maand in de woestijn van Niger van de dorst omgekomen. Ze reden met twee voertuigen richting Algerije om van daaruit Europa te bereiken. Toen één van de voertuigen pech kreeg, ging het andere voertuig hulp zoeken. Maar volgens de burgemeester van Agadez in Centraal-Niger kwam de hulp te laat. Wellicht 40 van de 60 reizigers stierven in de Sahara, maakte de burgemeester maandag bekend.

maandag 28 oktober 2013 19:10
Spread the love

De twee voertuigen waren vertrokken uit Arlit in het noorden van Niger. Ze waren op weg naar Tamanrassett in Algerije. Toen één van de voertuigen het begaf, werd beslist om een kleine groep er met het andere voertuig op uit te sturen om reservedelen voor de kapotte wagen te zoeken. Zij wisten de stad Arlit te bereiken, maar alle hulp kwam te laat. Vijf lichamen werden al teruggevonden. 35 anderen blijven vermist. Dat meldt de BBC.

De gevonden lichamen waren die van twee vrouwen en drie jonge meisjes van 9 en 11. De zoektocht naar overlevenden werd stopgezet.

Begin oktober kwamen meer dan 300 mensen om toen een boot kapseisde nabij het Italiaanse eiland Lampedusa. In die hele maand verdronken er meer dan 400 vluchtelingen in de Middellandse Zee.

De Europese leiders bespraken het thema op de voorbije top in Brussel, maar kwamen niet verder dan wat beloftes om de mensenhandel harder aan te pakken.

Volgens de ngo United stierven er sinds 1993 meer dan 20.000 vluchtelingen aan de grenzen van Europa.  

take down
the paywall
steun ons nu!