Maaltijdcheques afschaffen een goed idee?

Maaltijdcheques afschaffen een goed idee?

zondag 22 september 2013 22:15
Spread the love

Maaltijdcheques afschaffen is een idee van onze vicepremier Vandelanotte. Hij werd hierin ondersteund door Rik Daems van de Open-VLD. Met afschaffen doelt men op de rompslomp die deze vorm van beloning teweeg brengt.

De horeca en voedingssector is tegen want ze riskeren heel wat inkomsten te missen. Het gaat hem echter niet over die vorm van verloning op zich maar om de praktische modaliteiten.

De eigenlijke discussie zie ik echter veel ruimer. Deze cheques zijn niet minder dan een nettoloon dat gewoon bij het maandelijks nettoloon wordt opgeteld.  Hier wordt de poort geopend om de loononderhandelingen te laten gebeuren over het nettoloon en niet over de brutoverloning. Ik wil ook dat de maaltijdcheques worden afgeschaft maar vervangen door een reëel loon waarop sociale bijdragen betaald worden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!