Nieuws, België, ULB, Brussel, Extreemrechts gedachtegoed, Clément Méric, FGTB, Skinheads -

Eerbetoon aan vermoorde Clément Méric, ook in Brussel

BRUSSEL - Meer dan honderd jongeren verzamelden op zaterdag 8 juni op de campus van de Brusselse Franstalige universiteit ULB om de Franse linkse activist, Clément Méric, te eren. De 19-jarige Méric werd woensdagavond door een groepje skinheads in hartje Parijs zodanig hard aangepakt dat hij hersendood werd geslagen. De jongen is intussen overleden.

maandag 10 juni 2013 12:19
Spread the love

Een tiental verenigingen heeft gereageerd op de oproep van FGTB-Jeunes om hulde te brengen aan Clément Méric. De jonge activisten en studenten wandelden naar square G, die het Belgische verzet van de ‘Groupe général de sabotage’ tijdens de Duitse bezetting eert. Met een minuut stilte werd de ceremonie afgesloten.

In een zestigtal steden werden wakes gehouden om Clément Méric te herdenken.

take down
the paywall
steun ons nu!