Patrick Develtere is voorzitter van het ACW: “We bedanken vandaag onze vrijwilligers voor alles wat zij doen. Het ACW, dat is 250.000 vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten in de verschillende verenigingen op verschillende niveaus. Onze vrijwilligers zijn de pols van de samenleving. Door hen weten we wat er leeft bij de mensen en wat de lokale noden en problemen zijn: armoede, eenzaamheid bij senioren, waar er nood is aan sportinfrastructuur enzovoort.”

“Politici moeten aandacht hebben voor de vrijwilligers. Dat kan door respect te hebben en ruimte te laten voor de vrijwilliger en die te ondersteunen waar nodig. De overheid moet niet altijd het initiatief overnemen en het gras voor de voeten van de vrijwilliger wegmaaien.”

Verslag, Nieuws, België, ACW -

ACW-voorzitter Patrick Develtere sprak 150 personeelsleden toe

Op een personeelsvergadering van het ACW gaf voorzitter Patrick Develtere antwoorden op de vragen van de werknemers van de christelijke werknemersbeweging. “Het personeel is de verdachtmakingen kotsbeu en wil niet langer de speelbal zijn van politieke spelletjes”, zegt Wouter Van Dyck, de vertegenwoordiger van het personeel op de ondernemingsraad van het ACW.

maandag 11 maart 2013 18:12
Spread the love

(foto archief)

De tweehonderd personeelsleden van het ACW kijken op tegen een zware herstructurering. Door de val van Dexia zag de christelijke werknemersbeweging de werkingsmiddelen heel hard slinken. De beweging moet verder met een derde van de middelen. Tientallen werknemers moeten afvloeien.

De aanhoudende stroom negatieve berichten van de voorbije weken kwam daarbovenop. De Morgen gooide zondag een bericht op de website dat het had over de opstand van het personeel tegen voorzitter Patrick Develtere. Het artikel was gebaseerd op een interne mail die verstuurd werd door werknemersvertegenwoordiger Wouter Van Dyck.

“Hallucinant weer hoe men die mail interpreteert. Ik verdedig het personeel en stel vragen aan de werkgever. Dat is geen opstand. Men probeert voortdurend tweedracht te zaaien. Maar ik heb de indruk dat mensen door die hetze net dichter bij elkaar komen”, zegt Van Dyck.

Die vragen gingen vooral over de toekomst van het ACW. “Nu stilaan duidelijk wordt met hoeveel middelen we verder moeten, willen we weten hoe het nieuwe ACW er zal uitzien en welke keuzes er gemaakt zullen worden”, zegt Van Dyck.

Volgens Van Dyck gaf Develtere die antwoorden. Er komt een intern debat over dat nieuwe ACW. “Het personeel blijft in het project geloven. Wij zijn de verdachtmakingen kotsbeu en willen niet langer de speelbal zijn van politieke spelletjes. Develtere kreeg op het einde ook een lang applaus”, aldus Van Dyck.  

take down
the paywall
steun ons nu!