Atacama woestijn in Chili, heel geschikt voor zonne-energie - Foto Robin Fernandes
Nieuws, Milieu, Chili -

Chili zet toon voor zonne-energie in Latijns-Amerika

Chili heeft vorig jaar voor meer dan 3 gigawatt zonne-energieprojecten goedgekeurd. Het is daarmee goed op weg marktleider te worden in Latijns-Amerika.

woensdag 23 januari 2013 12:03
Spread the love

In november vorig jaar waren voor 3,1 gigawatt Chileense zonne-energieprojecten goedgekeurd en wachtten nog eens projecten voor samen 908 megawatt op goedkeuring, meldt het Centrum voor Hernieuwbare Energie in Chili.

Met andere vormen van hernieuwbare energie erbij (waterkracht, wind, biomassa, geothermische energie) stond de teller vorig jaar op 6,7 gigawatt goedgekeurde en 3,8 gigawatt goed te keuren projecten.

Helft van alle zonne-energie

Consultancybedrijf Solarbuzz verwacht dat de helft van alle zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar in Chili zal worden geproduceerd. Chili gaat daarmee Brazilië vooraf, dat 37 procent van de Latijns-Amerikaanse zonne-energie voor zijn rekening zal nemen, en Mexico.

Vooral de Atacamawoestijn, in het noorden van Chili, is zeer geschikt voor deze energievorm. De Atacamawoestijn heeft de reputatie de droogste woestijn ter wereld te zijn.

Solarbuzz verwacht dat de vraag naar zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar explosief zal groeien, met gemiddeld 45 procent per jaar. Dat heeft onder meer te maken met de sterke economische groei in de regio, de stijging van de elektriciteitsprijzen en een nieuw overheidsbeleid voor hernieuwbare energie.

take down
the paywall
steun ons nu!