Pussy Riot protest Parijs (Foto cyberien 94 via Flickr)
Verslag, Nieuws, Europa, Politiek, Frankrijk, Solidariteitsactie, Boerkaverbod, Demonstratie, Vrijheid van meningsuiting, Marseille, Boerkawet, Arrestaties, Pussy riot -

Marseille: sympathisanten Pussy Riot gearresteerd onder ‘boerkawet’

Frankrijk veroordeelde het vonnis tegen Pussy Riot als een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Ondertussen werden vrijdag 17 augustus sympathisanten van Pussy Riot tijdens een vreedzame solidariteitsdemonstratie in Marseille gearresteerd in toepassing van de Franse 'boerkawet'.

zaterdag 18 augustus 2012 19:32
Spread the love

Ze waren met een twintigtal nog maar een tiental minuten aan het demonstreren voor het Russische consulaat te Marseille, getooid in kleurige bivakmutsen die het handelsmerk zijn van het Russische punkrockcollectief Pussy Riot of de demonstranten werden al gearresteerd.

Onder hen bevond zich onder andere Christian Poitevin, adjunct-commissaris voor Cultuur onder voormalig burgemeester van Marseille, Robert Vigouroux.

De plaatselijke politie gaf als reden op dat de demonstranten Frankrijks controversiële wet overtraden op gezichtsbedekking die in 2009 onder president Sarkozy werd ingevoerd om moslima’s te verhinderen boerka’s en andere gezichtsbedekkende kledij te dragen die hun identiteit verbergt.

Tot daar het recht op vrije meningsuiting in Marseille, een demonstratie van ongeveer 200 sympathisanten in Parijs kon daarentegen wel ongehinderd doorgaan zonder incidenten.

take down
the paywall
steun ons nu!