Burgers uit Molenbeek roeren zich na voorbije incidenten
Verslag, Nieuws, België -

Burgers uit Molenbeek roeren zich na voorbije incidenten

Zondag 24 juni organiseren burgers uit Molenbeek een veelkleurige mars voor de vrede. Het initiatief komt er na de reeks incidenten van de voorbije weken. “De zwijgende meerderheid komt nooit aan bod. Alleen extremisten aan beide kanten die zelf niemand vertegenwoordigen krijgen het woord”, zegt Touria Aziz, één van de organisatoren van de mars.

maandag 18 juni 2012 16:41
Spread the love

De incidentrijke controle van een vrouw die de boerka droeg, was enkele weken geleden de start van een woelige reeks gebeurtenissen die leidde tot de arrestatie van Sharia4Belgium-voorman Fouad Belkacem en de steekpartij in het metrostation Beekkant in Molenbeek.

Veel forse uitspraken in de media en straffe titels in de kranten, maar wat de gewone inwoners van Molenbeek daarvan denken, kwamen we niet te weten. Een nieuw collectief ‘Vivre ensemble’ van burgers uit Molenbeek wil daar iets aan doen.

“Die zwijgende meerderheid heeft blijkbaar te weinig militanten die even hard van zich laten horen.  Alleen de extremen komen aan bod. Wij aanvaarden niet dat kleine groepjes alle aandacht krijgen, terwijl de mensen die elke dag gewoon hun job doen of die geen werk vinden door dat vijandig klimaat niet gehoord worden”, zegt Touria Aziz van Vivre ensemble.

Het wordt geen betoging tegen Sharia4Belgium. “Het is tegen alle extremen, ook van extreemrechts. En tegen de stemmingmakerij. Tegen iedereen die die thema’s misbruikt om een eigen agenda te dienen”, zegt Touria Aziz.

De mars begint om 14u op het Sint-Jan-Baptistvoorplein en gaat vandaar naar het Rogierplein.

Het nieuwe collectief hoopt ook na de mars mensen bij elkaar te brengen. “Dit is een engagement voor langere termijn”, aldus Touria Aziz.

Verschillende organisaties uit Molenbeek schaarden zich al achter het initiatief. Ook enkele mensen uit de vakbonden ondertekenden de platformtekst.

Op Facebook vindt u de platformtekst van de mars.

take down
the paywall
steun ons nu!