Nieuws, Europa, Economie, Milieu, Zonne-energie -

Duitse zonnepanelen breken record

Duitsland heeft het voorbije weekend een nieuw record opgetekend wat betreft stroomproductie uit zonne-energie. Zaterdag klokte de totale productie af op 22.000 megawattuur, het equivalent van twintig kerncentrales en goed voor de helft van de totale stroomconsumptie in het land.

dinsdag 29 mei 2012 18:27
Spread the love

Het groeiende Duitse arsenaal aan zonnepanelen, een stevige lentezon en een wolkenloze hemel in vrijwel het hele land bleken een ijzersterke combinatie. Volgens het Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR) in het Duitse Münster werd iets na zaterdagmiddag een recordproductie van 22.000 megawattuur bereikt.

“Er is momenteel geen ander land op aarde waar zonne-installaties meer dan 20.000 megawatt kunnen produceren”, zegt Norbert Allnoch, directeur van het IWR in een persbericht.

Aanbod volgt vraag

Het IWR wijst er op dat de elektriciteitsproductie van zonne-energie de vraag bijna perfect volgt: ‘s nachts is er weinig energie nodig, en overdag stijgt de vraag tot de middag om nadien weer af te nemen richting avond.

“Mensen onderschatten nog vaak hoe de zon precies het meest krachtig is op het moment dat ze ook het hardst gebruikt wordt: op het spitsmoment op de middag,” zegt Allnoch. Daardoor zijn minder dure installaties zoals gascentrales nodig om de piekvraag op te vangen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!