Nieuws, Europa, Economie, Milieu, Zonne-energie -

Duitse zonnepanelen breken record

Duitsland heeft het voorbije weekend een nieuw record opgetekend wat betreft stroomproductie uit zonne-energie. Zaterdag klokte de totale productie af op 22.000 megawattuur, het equivalent van twintig kerncentrales en goed voor de helft van de totale stroomconsumptie in het land.

dinsdag 29 mei 2012 18:27
Spread the love

Het groeiende Duitse arsenaal aan zonnepanelen, een stevige lentezon en een wolkenloze hemel in vrijwel het hele land bleken een ijzersterke combinatie. Volgens het Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR) in het Duitse Münster werd iets na zaterdagmiddag een recordproductie van 22.000 megawattuur bereikt.

“Er is momenteel geen ander land op aarde waar zonne-installaties meer dan 20.000 megawatt kunnen produceren”, zegt Norbert Allnoch, directeur van het IWR in een persbericht.

Aanbod volgt vraag

Het IWR wijst er op dat de elektriciteitsproductie van zonne-energie de vraag bijna perfect volgt: ‘s nachts is er weinig energie nodig, en overdag stijgt de vraag tot de middag om nadien weer af te nemen richting avond.

“Mensen onderschatten nog vaak hoe de zon precies het meest krachtig is op het moment dat ze ook het hardst gebruikt wordt: op het spitsmoment op de middag,” zegt Allnoch. Daardoor zijn minder dure installaties zoals gascentrales nodig om de piekvraag op te vangen.

take down
the paywall
steun ons nu!