Duistere toestanden in het gesloten centrum van Merksplas

Duistere toestanden in het gesloten centrum van Merksplas

donderdag 10 mei 2012 17:22
Spread the love

Donderdag 10 mei zijn de ‘illegalen’ in het gesloten centrum te Merksplas in opstand gekomen. Blok 1 en Blok 3 zijn in actie getreden om de aandacht te vestigen op hun miserabele situatie en om de onrechtvaardigheid tegen te gaan. Om 12 uur begon de actie.

“We kunnen dit niet meer verdragen. Wij gaan ons verdedigen. Sommigen willen zelfmoord plegen”, luidt het.

Zij, onschuldige mensen nvdr., zijn het beu dat zij onterecht opgesloten worden en als dieren worden behandeld.
Zij voelen zich in een concentratiekamp.

“De politie is massaal aanwezig in het centrum, het personeel zet de opgesloten onder druk door te zeggen dat ze zullen teruggestuurd worden en tellen het aantal dagen af tot hun gedwongen terugkeer”, klinkt het bij één van de opgeslotenen.

Om 13u44 vandaag werd bericht dat enkelen zich op het dak van het gesloten centrum bevonden en zouden springen.
Om 15u10 werd alle communicatie met de opgeslotenen verbroken, de mensen zijn plots allen onbereikbaar, de gsm’s werden hoogstwaarschijnlijk in beslag genomen.

Volgens enkele opgeslotenen zijn er 5 van de actievoerders naar de gevangenis te Merksplas gebracht.

Aan de kant van de directie bleef het angstvallig stil. Op de vraag of er politie aanwezig was in het centrum, of er een actie aan de gang was, of de mensen in veiligheid waren, werd er (na veel doorverbinden) gevraagd vanwaar deze informatie kwam en ontkent dat er dergelijke zaken gaande waren.

Indien u meer informatie wenst, kan u steeds bellen naar het Centrum voor Illegalen te Merksplas: 014/639110. U hoeft daarentegen niet te verwachten dat ze u zullen verderhelpen.

Om 17u daarentegen werd er door de persverantwoordelijke bevestigd dat er tumult veroorzaakt was door 1 persoon die gepoogd had het gehele centrum aan te zetten om tot dergelijke actie over te gaan en dat “nodige procedures en maatregelingen getroffen zullen worden.” Maw, men zal hem het zwijgen opleggen. In één adem vervolgde ze dat met Scot Manyo alles in orde was.

take down
the paywall
steun ons nu!