Verontwaardigden in Brussel op 15 oktober 2011.
Nieuws, Samenleving, Betoging, België, Brussel, Cultuur, Actie, Burgerparticipatie, Verontwaardigden, Zaterdag 12 mei -

Verontwaardigden maken zich klaar voor nieuwe betoging op 12 mei

BRUSSEL - Op zaterdag 12 mei 2012 komen over heel de wereld verontwaardigden op straat. Dit een half jaar na het succes van 15 oktober 2011, waar zo'n 1000 steden aan meededen en meer dan 1 miljoen mensen op straat kwamen. Ook de culturele sector wordt nu opgeroepen om mee te betogen.

maandag 7 mei 2012 14:35
Spread the love

Global Spring doet een oproep aan de culturele sector om mee te betogen op de manifestatie van 12 mei: “Heel wat verontwaardigden werkten of werken nog steeds in de culturele sector. Wij hebben het gevoel dat onder andere artiesten, schrijvers, dansers, filmmakers, enzovoort verantwoordelijk zijn om na te denken over zaken die iedereen ondenkbaar vindt. We willen dat dit ondenkbare verbeeld wordt zodat mensen op de hoogte worden gesteld van wat er allemaal misloopt”, zegt een verontwaardigde.

In een open brief schrijven de verontwaardigden dat ze een eervol leven willen leiden zonder dat de politiek haar ogen sluit voor ongelijkheden. Ze vragen “een economisch systeem dat in dienst staat van de mensheid en niet omgekeerd en een wereld waarin de bevolking de controle heeft over haar eigen leven.” Verder eisen ze een “echte democratie, waarin naar elke stem wordt geluisterd en waarin politieke beslissingen ook hun beslissingen zijn.”

Verschillende kunstencentra waaronder de Beursschouwburg steunen de actie in Brussel. De manifestatie vertrekt vanaan het Noordstation op zaterdag 12 mei om 13 uur. De exacte route volgt later.

take down
the paywall
steun ons nu!