Nieuws, Wereld, Leuven, Debat, Internet, Vrijheid, STUK, Watmet, ACTA -

Internet en vrijheid: videoverslag ONgehoord debat

Internet en vrijheid: videoverslag ONgehoord debat
dinsdag 24 april 2012 16:11

Het internet is bedoeld om een vrije publieke ruimte te zijn. Maar die vrijheid is op diverse manieren bedreigd. Een videoverslag van het Ongehoord debat daarover op 23 april in Leuven.

Aan het woord kwamen Marietje Schaake, Europarlementariër voor het Nederlandse D66, en Han Soete, één van de hoofdredacteuren van DeWereldMorgen.be.

Zij concentreerden zich in hun lezingen vooral op de steeds hernieuwde pogingen om via wetgeving en verdragen – zoals SOPA, PIPA of ACTA – intellectueel eigendomsrecht te beschermen. Het is een aanpak die botst met de vrijheid van meningsuiting op het internet en zelfs riskeert hele internetdomeinen te blokkeren.

Vervolgens gingen ze meteen in gesprek met het publiek dat borg stond voor heel gerichte vragen, gemodereerd door DeWereldMorgen.be-journalist Dirk Barrez. Ook deze Ongehoord-lezing was een initiatief van STUK en van deze nieuwssite.

Dit is de video-opname van de twee volledige lezingen. In de komende dagen verschijnt ook de tekst van de lezing van Han Soete.

take down
the paywall
steun ons nu!