Nieuws, Wereld, België -

Verontwaardigden na de winter: op 12 mei nieuwe wereldwijde actie

Op 12 mei komt er een nieuwe wereldwijde dag van verontwaardiging. Dat is één jaar nadat de beweging van de indignados voor het eerst van zich liet horen in Spanje. Op een eerdere actiedag in oktober betoogden 8000 verontwaardigden in Brussel en een miljoen anderen in 951 steden in de hele wereld. Benieuwd hoe de indignados en de Occupybeweging de winter zijn doorgekomen...

vrijdag 16 maart 2012 16:13
Spread the love

De oproep om op 12 mei massaal op straat te komen komt van de indignados in Madrid en Occupy Wall Street. Ze richten zich tot iedereen die verontwaardigd is over de globale of lokale maatschappelijke toestand.

Activisten uit Brussel sloten zich bij die oproep aan. Er komt dus ook in onze hoofdstad een nieuwe betoging. De eerste – op 15 oktober vorig jaar – bracht totaal onverwacht 8000 mensen op de been.    De Belgische verontwaardigden kregen toen wel de steun van zo’n 200 medestanders die vanuit Madrid, Barcelona en Toulouse naar de hoofdstad van Europa kwamen gestapt.

Om de betoging voor te bereiden is er op 27 maart om 19u een volksvergadering op het Flageyplein. Iedereen is welkom.

De beweging van de indignados begon half maart vorig jaar met een golf van protest in Spaanse steden. Duizenden jongeren begonnen er geïnspireerd door de Arabische lente pleinen te bezetten.

In september kampeerden Amerikaanse verontwaardigden op een plein in de buurt van Wall Street.  Occupy Wall Street werd op korte tijd een beweging in heel Amerika en woog sindsdien – onder andere met de slogan ‘We are the 99%’ – op het maatschappelijk debat.

take down
the paywall
steun ons nu!