On dirait que... - Post Plaza Korenmarkt
Nieuws, Cultuur, België, Lokaal, Gent -

Lichtfestival kleurt Gentse binnenstad

GENT - Het voorbije weekend vond de tweede editie van Lichtfestival Gent plaats in de binnenstad van Gent. Het gratis te bezoeken evenement trok enkele honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Een overdonderend succes dat de stoutste verwachtingen van de organisator Stad Gent ruimschoots overtrof!

zondag 29 januari 2012 13:08
Spread the love

Dit jaar werd het festival trouwens met een dag verlengd. Een bruisende vierdaagse dus, gestart op donderdag 26 januari 2012, waarin de Gentse nachten opnieuw het decor vormden voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en mooie evenementen gebaseerd op licht.

‘Geluk’ was het thema van deze editie. Niet toevallig, want in 2012 viert Gent het Maeterlinckjaar. Op 9 november 1911 verleende de Zweedse Academie de Nobelprijs literatuur voor dat jaar aan de auteur van Gentse origine Maurice Maeterlinck. Hij blijft tot vandaag de enige Belgische schrijver, die deze eer te beurt viel.

Van muziek word je natuurlijk ook gelukkig. Gent werd recent nog door UNESCO uitgeroepen tot Creative City of Music. In 2012 reiken licht en muziek elkaar dan ook de hand. Muzikanten en lichtkunstenaars werken samen aan verschillende lichtprojecten.

Naast de spectaculaire projecties en installaties bood het Lichtfestival ook ruimte voor projecten en experimentele lichttoepassingen aan studenten en jonge kunstenaars van het KASK, Sint-Lucas en het Secundair Kunstinstituut.

take down
the paywall
steun ons nu!