Nieuws, Economie, Samenleving, België, Vakbond, Staking, Sociaal, Staking 30 januari, Familiehulp, Thuisverzorging, Familiale hulp, Schoonmaken, RVT -

Zinvolle Familiehulp

Soms heeft een gezin of een alleenstaande, al dan niet tijdelijk, hulp nodig. De familie kan inspringen of je kan hulp vragen aan een professionele kracht. Familiehulp is een vzw in de zorgsector die deze hulpverlening aanbiedt. Met Debby bezocht ik een van haar cliënten.

zaterdag 28 januari 2012 10:53
Spread the love

Debby bezoekt mevrouw Cooymans tweemaal per week. Maandag is het schoonmaakdag en donderdag boodschappendag.

Debby werkte vroeger in een RVT (rust- en verzorgingstehuis) en is blij dat ze vijf jaar geleden de overstap maakte naar familiale hulp.

“In een RVT wonen zoveel bejaarden dat je voor elk maar een zeer beperkte tijd hebt. Je gaat van de ene patiënt naar de volgende. Er zijn zelfs homes waar je bij het in- en uitgaan van elke kamer een badge moet gebruiken, zodat de werkgever perfect het aantal minuten verzorging per patiënt kan controleren. Bij thuiszorg ben je een volledige voor- of namiddag bij de klant zodat je buiten de specifieke huishoudelijke taken, ook tijd hebt voor echt contact.”

take down
the paywall
steun ons nu!