Nieuws, Brussel, Films, Nova, Bonhom, Himself He cooks -

Cinema Nova bedreigd door ‘het digitale beeld’

Cinema Nova bedreigd door ‘het digitale beeld’
zaterdag 14 januari 2012 20:00

6 weken lang viert Cinema Nova z’n 15de verjaardag. Het filmhuis dat oorspronkelijk maar twee jaar zou bestaan, wordt geleid door een collectief van onbezoldigde vrijwilligers. Naast films die je nergens anders ziet, kan je er ook terecht voor debatten, workshops, concerten en tentoonstellingen.

De verjaardag opende feestelijk met fotos van de werken van Graffiti artiest ‘Bonom’, de voorstelling ‘Bonom de marionet’ en een documentaire over een gigantische gaarkeuken in Indië. Maar al is de Nova intussen de referentie geworden voor alles wat alternatief heet in de audiovisuele wereld, toch wordt z’n voorbestaan misschien bedreigd door de opkomst van ‘het digitale beeld’.

take down
the paywall
steun ons nu!