Nieuws, Wereld, Economie, Landbouw, GGO's, Voedsel en landbouw, Ggo -

Transgene landbouw groeit met een vijfde in Brazilië

De oppervlakte met genetisch gewijzigde gewassen heeft dit jaar een nieuw recordpeil bereikt in Brazilië. Ze is met een vijfde gestegen in vergelijking met vorig jaar. Er worden nu genetisch gewijzigde gewassen (ggo's of genetisch gemodificeerde organismen) geteeld op 31,8 miljoen hectare landbouwgrond. Dat is 21 procent meer dan vorig jaar.

dinsdag 13 december 2011 16:57
Spread the love

De sojateelt gebeurt nu voor 85 procent met genetisch gemodificeerde gewassen, een stijging met 17 procent. Sinds 2005, toen Brazilië het licht op groen zette, is de landbouwoppervlakte van genetisch gemodificeerde soja gestegen van 5 miljoen naar 21 miljoen hectare.

De oppervlakte met transgene maïs groeide met 32 procent in vergelijking met het vorige seizoen.
“Ondanks de groei botst de vooruitgang van transgene gewassen in Brazilië op een gebrek aan variëteiten van zaden die aangepast zijn aan de verschillende productieregio’s”, zegt Anderson Galvão, coördinator van de studie.

Wereldwijde groeit 90 procent van de ggo-gewassen in vier landen: de VS, Brazilië, Argentinië en Canada. Het gaat vooral om maïs, soja en katoen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!