Nieuws, Samenleving, België, Max Havelaar, Fairtrade, Oxfam Wereldwinkels, Gent -

Speeddaten met Fair Trade in Hotel Belvédère

De Stad Gent behaalde op 1 juli 2005 als eerste de titel ‘FairTradeGemeente’ in België! Intussen zijn we zes jaar en 107 FairTradeGemeenten verder en nog steeds worden talrijke acties georganiseerd.

vrijdag 11 november 2011 19:49
Spread the love

Fair Trade is hot!

Wie er van wilde ‘proeven’ was donderdag meer dan welkom op de gezellige speeddate! De professionele match-maker van de avond bracht de gasten in contact met een aantal interessante FairTradePartners die enthousiast vertelden over hun liefdevol engagement. En dit alles in het penthouse van de Gentse boekentoren met prachtig uitzicht over ‘s lands eerste FairTradeGemeente. ‘Do not disturb’ was geen excuus in Hotel Belvédère!

Dit evenement kaderde in de sfeer van Belmundo (activiteitenreeks in Gent over Noord-Zuidsamenwerking, nvdr). FairTradeGemeente Gent wilde de datende deelnemers warm maken voor Fair Trade in een intiem gesprek met verschillende partners: EVA (ethisch vegetarisch actief), Oxfam Wereldwinkels (pionier van fairtrade), Shop in Shop, Max (Max Havelaar, het keurmerk voor fairtrade), een Gentse fairtrade school, een eerlijke kledingleverancier en uiteraard last but not least de kersverse stuurgroep van FairTradeGemeente Gent.

Meer info: www.fairtradegemeentegent.be & www.belmundo.org

take down
the paywall
steun ons nu!