Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Antwerpen -

De World Outgames komen naar Antwerpen in 2013

In 2013 komen de World Outgames (WOGA) naar Antwerpen. Dat is een mondiaal evenement georganiseerd door de homo- en lesbiennegemeenschap en sympathisanten. Drie evenwaardige pijlers staan centraal: sport, cultuur en mensenrechten.

vrijdag 7 oktober 2011 12:07
Spread the love

Na Montréal in 2006 en Kopenhagen in 2009 kozen de leden van de Gay and Lesbian International Sports Federation (GLISA) Antwerpen in 2013 als de derde gaststad in de geschiedenis. Even ter herinnering, België legaliseerde als tweede land ter wereld het ‘homohuwelijk’.

Tussen de 8.000 en 10.000 deelnemers uit de hele wereld zijn er begin augustus 2013 te verwachten in Antwerpen. Liefst 150 verschillende landen sturen een delegatie, zowat 60 daarvan hebben een grote vertegenwoordiging

Het gelijkheidsprincipe geldt: 50 procent mannen en 50 procent vrouwen. En ook alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.

Van 3 augustus 2013 tot 11 augustus 2013 verwacht Antwerpen voor deze spelen zo’n 250.000 bezoekers.

Het evenement zou een enorme economische impuls opleveren en een expansie van de toeristische sector in Antwerpen en ver daarbuiten. Wellicht bedraagt de economische opbrengst enkele tientallen miljoenen euro’s, net zoals bij de voorgaande edities in Montréal en Kopenhagen.

Niet niks dus en Antwerpse politici weten het wèl: niet minder dan 3 schepenen en de burgemeester waren aanwezig bij de persvoorstelling.

Als het aan de huidige burgemeester ligt, wappert de vlag van de organisatoren aan de gevel van het Stadhuis tijdens die week van augustus 2013. Dat valt nog af te wachten, want intussen zijn er nog wel verkiezingen.

Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627832922666/show/

take down
the paywall
steun ons nu!